logo
Select period
Search from map
Menu

Pietų Indijos lakštingalos. M. S. Subbulakshmi ir D. K. Pattammal

Tu 29/10/2024 19:00
Muzikos magijos klubas, Vilnius
21.20 - 31.20

Šį vakarą kartu su muzikologu Eirimu Velička klausysimės unikalių Pietų Indijos klasikinės muzikos vokalisčių M. S. Subbulakshmi ir D. K. Pattammal įrašų su Eirimo komentarais.

Karnakiškojo stiliaus muzika pasižymi neįtikėtina dermių, ritmų gausa, yra energinga, puošni ir emocionali. Tai langas į Pietų Indijos muzikinės kultūros pasaulį. Ši muzika daugybę amžių skambėjo Pietų Indijos hinduistų šventyklose, tačiau britams valdant jos prestižas buvo dramatiškai sumenkęs.

Kelios Pietų Indijos moterys padarė tai, kas atrodytų neįmanoma: jos tradicinį dainavimo meną perkėlė iš šventyklų į didžiąją sceną ir pakėlė šios muzikos prestižą iki anksčiau negirdėtų aukštumų. Jos pelnė viso pasaulio pripažinimą per savo pasirodymus - nuo prestižiškiausių koncertų salių iki Jungtinių tautų generalinės asamblėjos scenos. Tokie pasiekimai būtų neįmanomi be unikalių balsų, nepriekaištingos dainavimo technikos ir išskirtinių charakterių, su kuriais renginio dalyvius supažindins etnomuzikologas Eirimas Velička. Mažai pažįstamos Pietų Indijos kultūros istorijos faktai, įdomiausi vaizdai ir kokybiškai atkuriami garso įrašai leis pasinerti į šio kultūrinio fenomeno kontekstą ir atsiduoti kai kam dar negirdėto Pietų Indijos vokalinio meno magijai.

Daugiau info apie renginį rasite https://muzikosmagija.lt/events/pietu-indijos-lakstingalos-eirimas-velicka


ARČIAU MUZIKOS – tai susitikimų su muzika vakarai, kuriuos veda įdomūs “palydovai” – muzikologai, muzikantai, melomanai – tam tikro žanro, kompozitoriaus, instrumento, atlikėjo ar šalies muzikinės kultūros gerbėjai. Jie pasakoja apie šios muzikos ypatumus, gyvai ja demonstruoja, atrenka charakteringus įrašus klausymui. Įrašai kokybiškai atkuriami iš vinilo plokštelių arba aukštos raiškos skaitmeninių failų – tai leidžia pajusti specifinį emocinį turinį, įvertinti atlikimo niuansus, atskleisti šios muzikos gelmes.
Muzikos magijos klube vyksta renginiai, skirti pasimėgauti įvairia muzika kaip atliekama gyvai, taip ir atkuriama iš įrašų
Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
Pietų Indijos lakštingalos. M. S. Subbulakshmi ir D. K. Pattammal Tu 29/10/2024 19:00 Muzikos magijos klubas, Vilnius 21.20 - 31.20
Event Pietų Indijos lakštingalos. M. S. Subbulakshmi ir D. K. Pattammal
Date / Time Tu 29/10/2024 19:00
Venue Muzikos magijos klubas, Vilnius
Price 21.20 - 31.20
Good to know
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~likus 1val. iki renginio pradžios
Renginio trukmė: ~1:50
Pertraukos: ~15min.
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: neįleidžiami
Amžiaus cenzas: N-7
Nuolaidos: pirmi bilietai pigiau

The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Muzikos magijos klubas
Šv. Stepono g. 12 Vilnius Lithuania
Promoter
Muzikos magija, VŠĮ
Šv. Stepono g. 12 Vilnius
info@muzikosmagija.lt +370 648 45755
Reg. no: 300541770
VAT 100016022112
Event Pietų Indijos lakštingalos. M. S. Subbulakshmi ir D. K. Pattammal
Date / Time Tu 29/10/2024 19:00
Venue Muzikos magijos klubas, Vilnius
Price 21.20 - 31.20
Same promoter Same venue
Buy ticket EMERITUS - free jazz EMERITUS - free jazz Muzikos magijos klubas, Vilnius
Buy ticket J. S. Bach ''Goldbergo variacijos'' J. S. Bach ''Goldbergo variacijos'' Muzikos magijos klubas, Vilnius
Buy ticket Muzika čia ir dabar Muzika čia ir dabar Muzikos magijos klubas, Vilnius
Buy ticket Fortepijono rečitalis Fortepijono rečitalis Muzikos magijos klubas, Vilnius
No results have been found for your request.
Loading...
Reload