logo
Select period
Search from map
Menu

VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj

Sa 16/11/2024 18:00
Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
16.00 - 24.00
VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj
 
Dviejų veiksmų drama
Trukmė: 2 val. 30 min. su pertrauka
 
Dramaturgas ir režisierius – Aleksandras Špilevojus
Scenografijos dailininkė – Bartė Liagaitė
Kostiumų dailininkė – Marija Petraitytė
Šviesų dailininkas – Vilius Vilutis
Kompozitorius – Paulius Trijonis
 
Vaidina:
Ema – Aistė Šeštokaitė
Adamas – Arnoldas Jalianiauskas
Katrina – Monika Šaltytė
Maja – Nijolė Mirončikaitė
Hadas – Sigitas Jakubauskas
Jis – Aidas Matutis
Ji – Gintarė Ramoškaitė–Jokubauskė
 
Ar įmanoma grįžti atgal į savo praeitį? Ar įmanoma apsisaugoti nuo praeities pasivijimo ir įsiveržimo į tavo kruopščiai kurtą idealią dabartį? Ar įmanoma praeičiai ir dabarčiai susidurti ir nesunaikinti vienai kitos? Bandymai ieškoti atsakymų į šiuos klausimus įkvėpė spektaklių „Bagadelnia“ ir „Pakeliui“ kūrėją A. Špilevojų pasinerti į „Miglą“, kurioje matyti pasaulį yra kur kas sunkiau, nei jį pajausti.
„Migla“ kviečia žiūrovus patyrinėti, kaip skirtingai gali būti suvokiami tie patys žmonės, jų žodžiai ir poelgiai. Spektaklis atskleidžia jaunos moters vardu Ema istoriją. Patyrusi gyvenimo smūgį ir didelį nusivylimą, Ema grįžta aplankyti savo vaikystės namų, kuriuose ji prisimena save laimingą ir tikinčią rytojumi. Bet čia jau kurį laiką gyvena jai nepažįstama šeima, kuri Emos, žinoma, visai nelaukia. Ema maloniai susipažįsta su jais ir atsiduria savo vaikystės kambaryje. Pagaliau nurimusi ir pasijutusi gerai, ji jau nebegali iš čia išeiti. Bet kaip pasilikti šiame saugiame praeities ir vaikystės pasaulyje amžiams? O kaip elgtis šeimai, kuri neturi jokio noro savo jaukiuose namuose apgyvendinti šią keistą, nenuspėjamą viešnią, įnešusią į jų pasaulį sąmyšį, šaltį ir vis augantį pavojaus jausmą?
A. Špilevoj: Mes nužudėme Dievą!, – daugiau kaip prieš šimtą metų paskelbė vokiečių filosofas F. Nietzsche. Tik panašu, kad mes iki pat šios dienos taip ir nesupratome, kaip mums toliau gyventi be Jo. Mes sąžiningai bandėme kurti visuotinas ideologijas, bet lageriai ir trėmimai privertė jomis pasibaisėti; bandėme ieškoti prasmės mokslo pažangoje, bet ją pelenais pavertė siaubingas atominės bombos sprogimas; bandėme užsukti smagią pirkimo ir vartojimo karuselę, bet atsipeikėjome pamatę, kad baigiame paskandinti plastiko sąvartyne savo planetą. Bet palaukit!, – pasakys kas nors, matantis žmonijos istoriją visai kitomis spalvomis. Gal viskas yra visai ne taip, kaip jūs bandote pavaizduoti? Gal visa tai tėra paskutinės Tikėjimo konvulsijos? Gal netrukus sukursime saugų, aiškų, racionalų pasaulį, kuriame nebeliks vietos tamsai, nevilčiai, nelygybei, neteisybei ir netgi mirčiai? Gal tikrai yra daugiau nei vienas, du, trys ar milijonas požiūrio taškų į tai, kaip atrodo mūsų pasaulis ir kaip jame atrodome mes?
 
Numatoma premjera: 2024 m. lapkričio 15, 16 d.
 
Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj Sa 16/11/2024 18:00 Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai 16.00 - 24.00
Event VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj
Date / Time Sa 16/11/2024 18:00
Venue Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Price 16.00 - 24.00
Good to know

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

 

Durys atidaromos: 30 min. iki spektaklio pradžios
Renginio trukmė: 2:30
Pertraukos: 1
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
netaikomos
 
Papildoma informacija:
Nuolaidos: netaikomos
Informacija žmonėms su negalia (vežimėliuose): įleidžiami nemokamai, užimant jiems skirtas pažymėtas vietas: Parteryje 1-2 eilės vietos N (dešinė) ir 2 eilė vieta N (kairė) bei balkone. Nemokamas bilietas išduodamas Teatro kasoje arba susisiekus su administracija.
Informacija žmones su negalia lydinčiam asmeniui: pagal galimybes įleidžiami nemokamai. Nemokamas bilietas išduodamas Teatro kasoje arba susisiekus su administracija.
Administracijos kontaktai: tel. +370 68612616 , el. p. info@vsdt.lt

The event organiser takes responsibility for the event and its quality. In the event of cancellation or postponement of the event, the organiser is responsible for deciding on the return of tickets and refunds and is liable for refunds and damages. Tickets are non-exchangeable and non-refundable (including non-attendance).
The ticket distributor is acting only as an independent agent and is not liable for refunds or damages. Refunds must be requested from the event organiser. For more information on ticket refunds, please refer to the "Consumer Policy" here.
 
Venue
Valstybinis Šiaulių dramos teatras
Tilžės g.155 Šiauliai Lithuania
Promoter
Valstybinis Šiaulių dramos teatras
Tilžės g. 155, Šiauliai
8 41 524968/teatras@vsdt.lt
Reg. no: 190755170
VAT ND
Event VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj
Date / Time Sa 16/11/2024 18:00
Venue Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Price 16.00 - 24.00
Other dates Same promoter Same venue
Buy ticket VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Buy ticket VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj VŠDT | Premjera MIGLA | rež. Aleksandr Špilevoj Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
No results have been found for your request.
Loading...
Reload