logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

''Kelias'': Džeraldas Bidva (smuikas), Dalia Dėdinskaitė (altas), Gleb Pyšniak (violončelė), Mindaugas Juodis (paveikslai)

T 2024-09-18 18:00
Žagarės sinagoga, Žagarė
III TARPTAUTINIS JOSEPHO ACHRONO MUZIKOS FESTIVALIS
Kamerinės muzikos bei tapybos sintezė „Kelias”
 
 
DŽERALDAS BIDVA, smuikas
DALIA DĖDINSKAITĖ, altas
GLEB PYŠNIAK, violončelė
 
MINDAUGAS JUODIS, paveikslai
 
Programa:
J. S. Bach “Goldbergo variacijos” BWV988 (D. Sitkovetsky versija styginių trio)
 
„Žagarės sinagoga, dabartinė jos kritinė būklė ir joje skambanti dangiška J. S. Bacho muzika bei apšviesti Mindaugo Juodžio paveikslai “Kelias” - tokiu įvykiu norime atkreipti dėmesį į tarsi du visiškai priešingus fenomenus - žmogų kūrėją ir žmogų griovėją. Ateidami į sinagogą klausytojai galės pamatyti tai, ką žmogus padarė šiems namams, o gęstant šviesai ir skambant dieviškai muzikai pasinerti į geresnį pasaulį, kuomet altikėjai ir patys klausytojai tampa grožio ir gėrio  kūrėjais. Tikimės, kad tai pažadins ir paskatins žmones ateityje kurti ir atsatyti tai, kas mums visiems svarbu, jautru ir prasminga” - fetsivalio meno vadovai Gleb Pyšniak ir Dalia Dėdinskaitė.
 
 
APIE ATLIKĖJUS
 
Daugiafunkcionalus, virtuoziškas, turintis improvizacijos polinkį, subtilų koloritą, gebantis tuo pat metu ne tik soluoti, bet ir vesti orkestrą bei girdėti ansamblį. Puikus koncertmeisteris, su kuriuo orkestras jaučia vienas kito petį ir alsavimą – tokiais žodžiais apibūdinamas DŽERALDAS BIDVA, ilgametis kamerinio orkestro Kremerata Baltica bei Lietuvos Kamerinio orkestro koncertmeisteris. Su šiais orkestrais Dž. Bidva griežia garsiausiose pasaulio salėse bei festivaliuose. Daug programų bei ispūdingų projektų parengė ir su Gidonu Kremeriu, taip pat dažnai koncertuoja su įvairiais kameriniais ansambliais, iškiliais atlikėjais ir dirigentais, tarp kurių – Gustavo Dudamelis, Christophas Eschenbachas, Simonas Rattle’is, Martha Argerich, Daniil Trifonov, Mario Brunello, Oleg Maisenberg , Sergejus Krylovas.
Kaip orkestro lyderis ( be dirigento ) įrašęs daugiau nei 20 kompaktinių plokštelių, susilaukusių puikių įvertinimų visame pasaulyje. Ne viena yra pelniusi prestižinius apdovanojimus ICMA, GRAMMY, ECHO KLASSIK.Ypač svarbi yra Odradek kompanijos 2018 leidžiama solinė plokštelė, kur Dž.Bidva kartu su Lietuvos kameriniu orkestru įgrojo P.Vaskso, A.Šenderovo bei J.Juzeliūno koncertus smuikui su orkestru.
Nacionalines M.K. Čiurlionio menų mokyklos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Paryžiaus konservatorijos absolventas yra kviečiamas kaip solistas ir lyderis pasirodyti įvairiuose kameriniuose ansambliuose į prestižinius festivalius Zalcburge, Lokenhauze (Austrija), Gštade (Šveicarija), Risoro kamerinės muzikos festivalyje (Norvegija), Kuhmo (Suomija), Kronberge (Vokietija) bei daugelyje kitų. Veda meistriškumo kursus Ars-summerfest (Lietuva). Taip pat nuo 2016 metų iš maestro S.Sondeckio perėmė vadovavimą tarptautiniam Mažeikių meno festivaliui. Orkestro koncertmeisteris – tai solistas ir dirigentas tuo pat metu. „Grodamas solo stengiuosi sekti visumą, būti partitūros dalis, bet kartu ir pasakoti savo istoriją, plėtoti muzikinę mintį aiškiai, logiškai, įtikinamai. Grojimas turi būti įprasmintas, be tuščių vietų. Taigi, vyksta nuolatinė kaita tarp groju ir klausausi“, – yra sakęs Dž. Bidva. 
Džeraldas Bidva šiuo metu groja Antonio Stradivari, Cremona 1734 (Baron Feilitzsch Heermann) smuiku.
 
DALIA DĖDINSKAITĖ yra viena ryškiausių Lietuvos smuikininkių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. Nuo 2017 metų - didžiausio pasaulyje muzikos universiteto Vienoje įžymaus austrų profesoriaus Christian Altenburger klasės asistentė. 2020 - 2022 metais - Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro pirmoji koncertmeisterė. 
2010-aisiais Dalia laimėjo pagrindinį prizą tarptautiniame konkurse Vokietijoje „Violine in Dresden“, po kurio buvo pakviesta atlikti L. van Beethoveno koncertą smuikui prestižiniame festivalyje „Dresdner Musikfestspiele 2012“. D. Dėdinskaitė koncertavo daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežė solo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, „Dresdner Kappelsolisten“ ir Drezdeno „Carl Maria von Weber“ simfoniniu orkestrais, diriguojant Sauliui Sondeckiui, Juozui Domarkui, Georgui Mark ir kt. Nuo 2024 metų Dalia yra Estijos nacionalinio simfoninio orkestro koncertmeisterė.
Daugiau informacijos: www.dalia-dedinskaite.com
 
 
"...Regis, nėra emocijos, kurios nesugebėtų perteikti šis ugningo temperamento virtuozas, pribloškiantis klausytojus savo technikos arsenalu"- "Lietuvos rytas”.
 
Koncerto partneris: Žagarės kultūros centras
 
 
Festivalį finansuoja:
Lietuvos kultūros taryba
Geros valios fondas
 
Festivalio partneriai:
LRT
Lietuvos nacionalinė filharmonija
Koncertų salė “Saulė”
Šiaulių “Laiptų galerija”
VšĮ “Prabudimo orkestras”
 
Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta  
''Kelias'': Džeraldas Bidva (smuikas), Dalia Dėdinskaitė (altas), Gleb Pyšniak (violončelė), Mindaugas Juodis (paveikslai) T 2024-09-18 18:00 Žagarės sinagoga, Žagarė
Renginys ''Kelias'': Džeraldas Bidva (smuikas), Dalia Dėdinskaitė (altas), Gleb Pyšniak (violončelė), Mindaugas Juodis (paveikslai)
Data / Laikas T 2024-09-18 18:00
Renginio vieta Žagarės sinagoga, Žagarė
Svarbi informacija

Durys atidaromos: ~17:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: taip, N-7
Renginys nemokamas

 


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Žagarės sinagoga
P. Avižonio g. 7A Žagarė Lietuva
Organizatorius
Ars Lituanica, VšĮ
Jasinskio g. 14A-51, Vilnius
arslituanica@gmail.com/+37068754644
Įmonės kodas: 303224736
PVM kodas ND
Renginys ''Kelias'': Džeraldas Bidva (smuikas), Dalia Dėdinskaitė (altas), Gleb Pyšniak (violončelė), Mindaugas Juodis (paveikslai)
Data / Laikas T 2024-09-18 18:00
Renginio vieta Žagarės sinagoga, Žagarė
Kitos datos Tas pats organizatorius
Pirkti bilietą Koncertas visai šeimai ''Vaikiškoji siuita'': Emilija Latėnaitė, ansamblis ''ARTISTICO'' Koncertas visai šeimai ''Vaikiškoji siuita'': Emilija Latėnaitė, ansamblis ''ARTISTICO'' Žagarės kultūros centras, Žagarė
Pirkti bilietą Koncertas visai šeimai ''Vaikiškoji siuita'': Emilija Latėnaitė, ansamblis ''ARTISTICO'' Koncertas visai šeimai ''Vaikiškoji siuita'': Emilija Latėnaitė, ansamblis ''ARTISTICO'' Telšių Ješiva, Telšiai
Pirkti bilietą Koncertas visai šeimai ''Vaikiškoji siuita'': Emilija Latėnaitė, ansamblis ''ARTISTICO'' Koncertas visai šeimai ''Vaikiškoji siuita'': Emilija Latėnaitė, ansamblis ''ARTISTICO'' Koncertų salė Saulė, Šiauliai
Pirkti bilietą ''Pragiedrėjusi naktis'': Boris Brovtsyn, Monika Urbonavičiūtė, Jurgis Juozapaitis, Dovilė Juozapaitienė, Gleb Pyšniak, Indrek Leivategija, Andrius Bialobžeskis ''Pragiedrėjusi naktis'': Boris Brovtsyn, Monika Urbonavičiūtė, Jurgis Juozapaitis, Dovilė Juozapaitienė, Gleb Pyšniak, Indrek Leivategija, Andrius Bialobžeskis Joniškėlio Karpių dvaras, Joniškėlio miesto seniūnija
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti