logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Prologas. Kamerinės muzikos koncertas

Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus
PALANGOS KURHAUZAS
07.28 d., sekmadienis, 19 val.
PROLOGAS
 
                                                 ILONA DAMAŠIŪTĖ-BERES (fortepijonas, Kanada)
KAUNO STYGINIŲ KVARTETAS:
KAROLINA BEINARYTĖ-PALEKAUSKIENĖ (I smuikas)
AISTĖ MIKUTYTĖ (II smuikas)
EGLĖ LAPINSKĖ (altas)
KASPARAS ŠERPYTIS (violončelė)
 
Liepos 28 d., sekmadienį, bus nudžiuginti subtilios klasikos gerbėjai. Atlikėjai Ilona Damašiūtė-Berres (fortepijonas, Kanada) ir Kauno styginių kvartetas atvers XVI-o muzikos festivalio „PASAULIO BALSAI 2024“ duris pristatydami R. Šumano ir A. Dvořáko šedevrus.
 
Tai – pirmasis Kauno styginių kvarteto ir I. Damašiūtės-Beres  bendras muzikavimas, atlikėjai ilgai nevejodami pasirinko Vakarų Europos romantikų kūrybą, kuriai būdingi grakštūs, veržlūs ir dinamiški sąskambiai. Programoje „Prologas“ – Roberto Schumanno Fortepijoninis kvartetas Es-dur, op. 47, ir čekų kompozitoriaus Antoníno Dvořáko Fortepijoninis kvintetas A-dur, op. 81 Abu koncerte skambėsiantys kūriniai yra vieni ryškiausių programinės fortepijoninės muzikos ciklų, reikalaujantis ypatingo atlikėjų profesionalumo, vientiso skambesio ir aukšto profesinio meistriškumo.
 
Ilona Damašiūtė-Beres, baigusi fortepijono studijas Lietuvoje, savo kūrybinę veiklą tęsia Kanadoje. Aukštu atlikimo meistriškumu, virtuoziškumu, ryškia interpretacija ir polėkiu pasižyminti pianistė teigia: „Šumano kūryba man labai artima savo romantiškumu, šiluma ir nepaprasta muzikine vaizduote“. Pianistė rengia solinius koncertus Europoje, JAV ir Kanadoje, buvo Humbercrest  koncertų studijos meno vadove bei koncertų ciklo „Village Rhapsody” meno vadove. Šiuo metu I. Damašiūtė-Beres vadovauja privačiai fortepijono studijai Toronte.
 
Kauno styginių kvartetas yra vienas svarbiausių klasikinės muzikos ansamblių Kaune. Per 43 gyvavimo metus ansamblis surengė virš 2700 koncertų  Lietuvoje, reprezentavo aukštą Lietuvos kamerinio muzikavimo kultūrą užsienyje (Suomijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, JK, Vokietijoje, Vengrijoje, Šveicarijoje, kt.)
Kvartetas savo repertuare sukaupė daugiau kaip 500 kūrinių, atlikęs daugybę lietuvių autorių, o ypač kauniečių kompozitorių, su kuriais bendradarbiauja jau daugelį metų, kūrinių premjerų. KSK įvertintas apdovanojimais: 2008 m. už šiuolaikinės muzikos populiarinimą įteiktas metų apdovanojimas „Tikra muzika”, 2009 m. už lietuvių kompozitorių muzikos propagavimą Lietuvoje ir užsienyje ansamblis paskelbtas „Įsimintiniausiu Kauno kūrybiniu kolektyvu”, o 2012 m. už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui kvartetui paskirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės premija bei Šv. Kristoforo statulėle.
 
Bilietas –  nuo15, 20 Eur.
Bilietus galima įsigyti sistemoje „Bilietai LT“ bei Palangos kurhauze valandą iki renginio pradžios.

Festivalio renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti