logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ

S 2024-10-20 15:00
Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai

Spalio 20 d., sekmadienį, 15 val.
UŽUTRAKIO DVARO SODYBOS RŪMUOSE

AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ

STYGINIŲ KVARTETAS

BORIS BROVTSYN (Austrija), I smuikas
MONIKA URBONAITĖ, II smuikas
JURGIS JUOZAPAITIS, altas
GLEB PYŠNIAK, violončelė

Koncerte dalyvauja aktorius
ANDRIUS BIALOBŽESKIS

Programa
Ludwigo van Beethoveno Styginių kvartetas Nr. 13 B-dur, op. 130
Skaitomi L. van Beethoveno laiškai, „Heiligenštato testamentas“,
„Laiškas nemirtingai mylimajai.


„Amžinai Tavo, amžinai mano, amžinai mūsų“ – taip kompozitorius pasirašė savo laiške nemirtingai mylimajai. Koncerte skambės vienas įspūdingiausių L. van Beethoveno (1770 – 1827) šedevrų – styginių kvartetas op. 130, sukurtas paskutiniaisiais jo gyvenimo metais. Modernia raiška aplenkęs savo laikmetį, šis kūrinys net šiuolaikiniam klausytojui gali pasirodyti avangardinis. Tarp kontrastingų kvarteto dalių bus skaitomas Heiligenštato testamentas (1802 m. kompozitoriaus rašytas laiškas broliams Karlui ir Johanui, kuriame jis aprašo savo neviltį ir nerimą dėl klausos praradimo). Taip pat bus pristatytas kitas, paslaptingesnis ir intymesnis dokumentas, žinomas kaip „Laiškas nemirtingai mylimajai“, parašytas praėjus dešimčiai metų po Testamento, kai kūrėjas buvo jau visiškai kurčias. Šie tekstai leidžia pažvelgti į Beethoveno sielą – kenčiančią, irzlią, tačiau kupiną meilės žmonijai ir artimiesiems. Originalioje koncertinėje programoje nepaprastą meninę atmosferą kuria genialios kamerinės muzikos ir autentiškų kompozitoriaus tekstų dermė.

Boris Brovtsyn garsėja kaip vienas giliausių ir įvairiapusiškiausių savo kartos muzikų. Jo repertuare daugiau kaip penkiasdešimt koncertų smuikui ir šimtai kamerinių kūrinių. Smuikininkas yra dažnas svečias tokiuose kamerinės muzikos cikluose kaip „Les Grands Interpretes“ Ženevoje ir „Spectrum Concerts“ Berlyne (į pastarąjį nuo 2008 m. yra kviečiamas kiekvieną sezoną).

Atlikėjas gimė šeimoje, kuri muzikuoja jau keturias kartas. Pirmasis jo smuiko mokytojas – senelis, garsiųjų Levo Tzeitlino ir Abramo Yampolskio mokinys. Borisas studijas baigė Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje (M. Glezarovos kl.) ir po to gana greitai debiutavo Jungtinėje Karalystėje su BBC filharmonijos orkestru (dir. Rumon Gamba). Vėliau smuikininkas persikėlė gyventi į Londoną, ten studijavo „Guildhall“ muzikos ir dramos mokykloje (Davido Takeno kl.), o 2010–2016 m. pats čia dėstė. Jis taip pat vadovavo klasei Grinvičo „Trinity“ muzikos koledže ir vedė meistriškumo kursus visame pasaulyje, įskaitant Pietų Korėją, Tailandą ir Braziliją. Šiuo metu B. Brovtsyn eina profesoriaus pareigas Vienos „Musik und Kunst Privatuniversität“ universitete.

Smuikininkas koncertavo su tokiais muzikos grandais kaip seras Neville Marriner, Vladimir Jurovskij, Neeme Jarvi, Marek Janowski, Vasilij Sinaiskij, Jan Pascal Tortelier, Mikhail Jurowskij, Gerd Albrecht, Alexander Vedernikov, Michael Sanderling, Arvo Volmer ir Antony Wit. Jis grojo su „Orchestre de la Suisse Romande“, Londono filharmonijos, Varšuvos filharmonijos, Danijos karališkuoju, Rusijos nacionaliniu, Berlyno „Berliner Rundfunk“, San Paulo, „St. Martin in the Fields”, BBC, Škotijos ir kitais simfoniniais orkestrais.

Borisas yra aistringas kamerinės muzikos atlikėjas, bendradarbiavęs su Janine Jansen, Gidon Kremer, Misha Maisky, Kyung-Wha Chung, Itamar Golan, Julian Rachlin, Gary Hoffman, Clemens Hagen, Maksim Rysanov, Daishin Kashimoto, Martin Fröst, Nelson Goerner ir Denis Matsuev tokiuose festivaliuose kaip Verbjė, Edinburgo, Zalcburgo, Stavangerio, Campos do Jordão, Ansi, Utrechto, Jeruzalės, „Gruodžio naktys“ (Maskva), G. Enescu festivalis (Bukareštas) ir kt.

B. Brovtsyno įrašų galima rasti daugybėje „Decca“, BIS, „Onyx“ ir „Naxos“ leidyklų kompaktinėse plokštelėse. Jo F. Schuberto ir A. Schoenbergo kamerinių kūrinių įrašas, atliktas su soliste Janine Jansen, pelnė „ECHO Klassik“ apdovanojimą, o J. Brahmso kvintetas klarnetui, atliktas su Martinu Fröstu, nominuotas „Gramophone“ apdovanojimui. 2016 m. atlikėjas įrašė E. Schulhoffo kūrinių kompaktinę plokštelę, o 2018 m. – E. Ysaÿe sonatų smuikui solo kompaktinę plokštelę, kuri sulaukė aukšto kritikų įvertinimo.

Monika Urbonaitė – įvairių respublikinių ir tarptautinių konkursų nugalėtoja. Po 2001 m. tarptautiniame Jašos Heifetzo konkurse pelnyto „Vilties talento“ prizo atlikėja sulaukė legendinio smuikininko Gidono Kremerio kvietimo groti Baltijos šalių jaunimo orkestre „Kremerata Baltica“ ir iki 2008 m. dalyvavo šio orkestro koncertinėse išvykose po visą pasaulį: Austriją, Vokietiją, Lenkiją, Šveicariją, Japoniją, Kiniją, JAV ir kt. Jai teko muzikuoti su tokiais įžymiais atlikėjais kaip Martha Argerich, Misha Maisky, Gustavo Dudamel, Yo Yo Ma, ir, žinoma, orkestro įkūrėju bei vadovu G. Kremeriu.

M. Urbonaitė studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. Undinės Jagėlaitės kl.), nuo 2009 m. pratęsė studijas ir magistro diplomą įgijo „Trinity“ muzikos koledže Londone (prof. Oferio Falko kl.). 2010 m. su prof. O. Falku ji atliko Bacho koncertą dviem smuikams „St. Martin in the Fields“ koncertinėje salėje Londone.

Studijų metais M. Urbonaitė pelnė daug stipendijų ir įvairių konkursų premijų, tarp jų Leverhulme, Founders, TCM Trust ir Tillett bei Colin Keer Trust stipendijos, laimėjo Vivian Joseph klasikinio koncerto konkurso pirmąją premiją. Ji aktyviai koncertavo su dviem styginių instrumentų ansambliais, su kuriais pelnė įvairių apdovanojimų. Studijų „Trinity“ koledže metu M. Urbonaitė buvo kviestinė London Ripieno Society Orchestra koncertmeisterė, grojo solo su „Torbay Symphony Orchestra“.

M. Urbonaitė – puiki kamerinės muzikos atlikėja, koncertavusi su tokiais žinomais šios srities atlikėjais kaip Ianas Fountain, Diemut Poppen, Ksenija Sidorova-Arizaga, Sasha Sitkovetskij, Alec Chaushian, Daishin Kashimoto, Boris Brovtsyn, Yevgeni Sudbin, Hartmut Rhode ir kt., grojusi įvairiuose muzikos festivaliuose, tarp kurių – Utrechto, Pharos, Zagrebo KOM ir Džersio salos „Liberation“ festivaliai. 2013 metais M. Urbonaitė, kartu su soliste Janine Jansen įrašė kritikų labai aukštai įvertintą kompaktinę plokštelę – visus J. S. Bacho smuiko koncertus. Po šio įrašo sekė du koncertiniai atlikėjų turai po Europą. 2019 m. M. Urbonaitė dalyvavo koncertiniame ture po Izraelį kaip kvarteto „Vissi d‘Arte“ narė, muzikuodama su akordeono meistre Ksenja Sidorova-Arizaga.

Studijų Londone metais susidomėjusi „Life Music Now“ veikla, siekiančia praskaidrinti senelių globos namų ar slaugos ligoninių gyventojų kasdienybę, M. Urbonaitė stengiasi geriausias šios interaktyvios veiklos idėjas pritaikyti Lietuvoje. 2018 m. ji bendradarbiavo su dailininke Kristina Norvilaite-Geniušiene, atlikdama muzikinę programą Santariškių vaikų ligoninėje, o 2018–2022 m. inicijavo bei su MB „Muzika“ nariais atliko labdaros koncertus „Gemoje“, Senjorų socialinės globos namuose, Tremtinių namuose Vilniuje ir kt.

Jurgis Juozapaitis mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. P. Radzevičiaus kl.), kur įgijo bakalauro ir magistro laipsnius. 2015 m. baigė LMTA meno doktorantūros studijas (prof. J. Kaliūnaitės ir prof. P. Radzevičiaus kl.) bei apsigynė meno daktaro laipsnį. 2006–2007 m. stažavo Nacionalinėje Paryžiaus muzikos ir šokio konservatorijoje (prof. P. H. Xuereb alto kl. ir A. Meunier kamerinio ansamblio kl.). Atlikėjas yra dalyvavęs daugelyje alto ir kamerinės muzikos meistriškumo kursų, pas žymius profesorius J. Kluson, A. Kouyoumdjian, H. Kefer, H. Beyerle, A. Keller, W. Klos, M. da Silva ir kt.

Altininkas dažnai koncertuoja kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas. Kaip solistas yra grojęs su Lietuvos kameriniu orkestru, LMTA studentų simfoniniu orkestru, Klaipėdos kameriniu orkestru, Ukrainos „New Era orchestra“, koncertavęs su Čiurlionio styginių kvartetu. Jis yra Lietuvos kamerinio orkestro altų grupės koncertmeisteris ir trio „Claviola“ narys. Su ansambliu „Claviola“ yra įrašęs lietuvių bei užsienio autorių opusų, išleidęs tris muzikinius albumus. Svarbią vietą jo koncertinėje veikloje užima lietuvių kompozitorių muzika.  

Atlikėjas yra daugelio tarptautinių bei respublikinių konkursų dalyvis, 15-oje jų pelnęs laureato diplomus. Tarp jų –  2007 m. Tarptautinis M. Elskio altininkų konkursas Minske (II vieta); 2010 m. tarptautinis „Val Tidone“ kamerinės muzikos konkursas Italijoje (II vieta); 2012 m. Tarptautinis kamerinės muzikos konkursas „Lyceum Club International de Suisse“ Šveicarijoje (finalininkas ir specialusis prizas); 2015 m. Tarptautinis Europos kamerinės muzikos konkursas Illzache, Prancūzijoje (I vieta); 2019 m. Tarptautinis „Salieri-Zinetti“ kamerinės muzikos konkursas Italijoje (III vieta).

J. Juozapaitis apdovanotas LR prezidentės D. Grybauskaitės padėkos raštais (2011, 2012, 2014, 2016) bei Lietuvos kultūros ministerijos Jaunojo muzikos atlikėjo premija (2012, 2014). Nuo 2017 m. jis dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Gleb Pyšniak, dar būdamas 14 metų,  kaip solistas debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru (dirigentas prof. Saulius Sondeckis) Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo tokiose garsiausiose pasaulio salėse kaip Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos Didžiojoje salėje, groja solo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Klaipėdos kameriniu, Maskvos konservatorijos simfoniniu, Porto simfoniniu, „Sinfonietta Riga“ bei kitais orkestrais. Aukščiausius įvertinimus muzikas pelnė reikšminguose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Nuo 2019 metų – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorius.

Andrius Bialobžeskis, ne vieną poetinę programą paruošęs Valstybinio jaunimo teatro aktorius, puikiai pažįstamas publikai iš savo vaidmenų teatre, kine, televizijos serialuose. 2004 m. aktorius apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi geriausio antraplanio vaidmens kategorijoje (spektaklis „Užsispyrėlės sutramdymas“, Jaunimo teatras), o 2011 m. kino apdovanojime „Sidabrinė gervė“ pelnė geriausio aktoriaus apdovanojimą (filmas „Kai apkabinsiu tave“).

Renginio nuoroda: http://www.ambravox.lt

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ S 2024-10-20 15:00 Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai 5.00 - 25.00
Renginys AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ
Data / Laikas S 2024-10-20 15:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 5.00 - 25.00
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~14:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 4 metų amžiaus imtinai (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
- 20% studentams, moksleiviams, senjorams ir asmenims su negalia 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą);
- 4-7 metų vaikams bilieto kaina 5 Eur.


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Užutrakio dvaro sodybos rūmai
Užtrakio g. 17, Trakai Trakai Lietuva
Organizatorius
Ambra Vox, VšĮ
Geležių km., Smėlio g. 40, Vilniaus raj.
ambra@ambravox.lt / +37061231170
Įmonės kodas: 302719606
PVM kodas ND
Renginys AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ
Data / Laikas S 2024-10-20 15:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 5.00 - 25.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą JŪRA MIŠKE JŪRA MIŠKE Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą TONO DI VITA TONO DI VITA Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą MAŽASIS PRINCAS. Pagal A. de Sent Egziuperi MAŽASIS PRINCAS. Pagal A. de Sent Egziuperi Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti