logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

DAINIAUS PULAUSKO TRIO. Džiazo žvaigždės

S 2024-12-08 14:00
Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai

Gruodžio 8 d., sekmadienį, 14 val.
UŽUTRAKIO DVARO SODYBOS RŪMUOSE 

DAINIAUS PULAUSKO TRIO
Džiazo žvaigždės

Atlikėjai
DAINIAUS PULAUSKO TRIO
Dainius Pulauskas
, fortepijonas
Arman Isojan, kontrabosas
Domantas Razmus, mušamieji

Programa
Dainiaus Pulausko autorinės kompozicijos.

Dainius Pulauskas – vienas iškiliausių Lietuvos džiazo kūrėjų, pianistas, klavišininkas, išskirtinis grupių lyderis bei savitas kompozitorius. Būtent originalios D. Pulausko kompozicijos tapo jo vadovaujamų kolektyvų sėkmės garantu, o „Dainius Pulauskas Group“, su koncertais išmaišę visą pasaulį, pelnytai tituluojami Lietuvos džiazo ambasadoriais.

Atlikėjo diskografijoje – 20 autorinių albumų. Jis yra daugelio precedento neturinčių monumentalių projektų autorius, randantis vis naujų saviraiškos nišų džiaze. „Pianistas D. Pulauskas neabejotinai yra vienas įdomiausių Europos fusion džiazo kompozitorių, – rašė kritikas Jan Patterson („Allaboutjazz.com“ tinklapis, 2011 m. spalio 10 d.)

Šiame koncerte D. Pulauskas kviečia pasiklausyti akustinio džiazo trio, kuriame kartu groja talentingi jaunesnės kartos džiazo muzikantai Arman Isojan ir Domantas Razmus. Šis trio – tai dar vienas atlikėjo suburtas kolektyvas, akustiniais instrumentais kuriantis iškalbingas muzikines erdves, nuspalvintas šiaurietišku santūrumu ir romantizmu. Tai trijų bendraminčių, trijų solistų, trijų individualių asmenybių požiūris į pasaulį, išreikštas muzikine kalba. Trio atliks išskirtinai D. Pulausko kompozicijas, kuriose jaučiamas baltiškas koloritas, savitai naudojamos įvairios išraiškos priemonės, drąsiai taikomi įvairūs džiazo stiliai, spontaniškos improvizacijos, poliritmika, atliekama muzika yra labai kontrastinga, bet kartu stengiamasi nenutolti nuo akustinio džiazo trio atlikimo standartų.

Nuo 1995 m. D. Pulauskas vadovauja ir komponuoja savo kolektyvui, – „Dainius Pulauskas Group“, kuris per savo gyvavimo metus dalyvavo daugelyje prestižinių Europos, Azijos, Afrikos ir Amerikos džiazo festivalių.

Pagal autorines D. Pulausko džiazo kompozicijas Nacionalinis Estijos operos ir baleto teatras 2016–2017 ir 2024–2025 metų sezone pastatė šiuolaikinį baletą „Jazz Ballet Club“. D. Pulauskui buvo patikėta atstovauti Lietuvai kuriant kolektyvinį Europos džiazo tinklo (EJN) himną. Pianistas koncertavo su daugeliu Lietuvos bei užsienio džiazo muzikantų, 2008 m. buvo pakviestas atstovauti Lietuvą „Baltic Jazz Trio“, kuriame groja žymiausi džiazo muzikantai iš trijų Baltijos šalių, – Maris Briežkalns (Latvija) bei Toivo Unt (Estija). Jis sukūrė įdomių etnodžiazo projektų su dainininke Veronika Povilioniene. 

Dainiaus Pulausko veiklą lydi virtinė apdovanojimų: 1998 m. – „Bravo“ apdovanojimas geriausiam Lietuvos džiazo muzikantui (pirmas ir vienintelis teiktas džiazo muzikos atstovui), 1999 m. – tarptautinio „Yesterday Pärnu“ konkurso (Estija) Grand Prix už geriausią Johno Lennono ir Paulo McCartney dainos „Yesterday“ aranžuotę, 2000 m. - Birštono džiazo festivalio Grand Prix; 2001 m. su savo sekstetu D. Pulauskas buvo įvertintas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“, 2004 m. jis pelnė Lietuvos instituto apdovanojimą „LT tapatybė“ už Lietuvos džiazo populiarinimą. Už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai 2010 m. festivalis „Vilnius Jazz“ D. Pulauską apdovanojo specialiu prizu, o „Kaunas Jazz“ festivalis – specialiuoju prizu „Kaunas Jazz Award“ (2016). 2021 metais D. Pulauskui paskirta Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, vėliau baigė kontraboso studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Profesionalią karjerą atlikėjas pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende, Kęstučio Sovos kvintete. Jis yra pasirodęs įvairiuose projektuose, dalyvavęs beveik visuose Lietuvos džiazo festivaliuose, taip pat „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje.

2013 m. A. Isojanas pelnė specialų prizą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo pagrindinį konkurso prizą.

Domantas Razmus – vienas aktyviausių ir paklausiausių Lietuvoje džiazo ir improvizacinės muzikos būgnininkų, perkusininkas ir kompozitorius – profesionalią muzikanto karjerą pradėjo būdamas aštuoniolikos, kai laimėjo atranką į „Travelling Youth Orchestra“, su kuriuo grojo Prancūzijoje ir Baltijos šalyse.

Būgnininkas baigė šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijas LMTA, pagal „Erasmus“ mainų programą mokėsi „Prince Claus“ konservatorijoje Olandijoje, nuo 2012-ųjų intensyviai koncertuoja, dalyvauja atvirose džiazo sesijose ir eksperimentinės muzikos projektuose. Šiuo metu jis yra laisvai samdomas muzikantas, užsiima pedagogine veikla.

D. Razmus groja grupėse „Castor Stetson“, „Honkin’ Dudes“, „Laivo Troupe“, „Vilnius JJAZZ Ensemble“, „Veronica Chichi Quartet“. Įvairūs projektai scenoje jį suvedė su daugeliu Lietuvos džiazo ir improvizacinės muzikos grandų, tarp jų – Liudu Mockūnu, Arnu Mikalkėnu, Kęstučiu Vaiginiu, Liutauru Janušaičiu, Klaudijumi Štuopiniu, Jievaru Jasinskiu, Dmitrijumi Golovanovu, Vyčiu Nivinsku.

Su skirtingais ansambliais („R.A.D.D.“, „TDT“, „D. Jurevičius Group“) D. Razmus tris kartus (2013, 2016 ir 2018 m.) laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso Grand Prix. 2017 metais jam skirta pirmoji vieta būgnininkų konkurse „Tamsta Drumday“.

 

https://www.youtube.com/watch?v=04J_-AgkIBg

https://www.youtube.com/watch?v=lD8znhJYvn4

Renginio nuoroda: http://www.ambravox.lt

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
DAINIAUS PULAUSKO TRIO. Džiazo žvaigždės S 2024-12-08 14:00 Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai 10.00 - 25.00
Renginys DAINIAUS PULAUSKO TRIO. Džiazo žvaigždės
Data / Laikas S 2024-12-08 14:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 10.00 - 25.00
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~13:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 4 metų amžiaus imtinai (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
- 20% studentams, moksleiviams, senjorams ir asmenims su negalia 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą)
- 4-7 metų vaikams bilieto kaina 10 Eur.


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Užutrakio dvaro sodybos rūmai
Užtrakio g. 17, Trakai Trakai Lietuva
Organizatorius
Ambra Vox, VšĮ
Geležių km., Smėlio g. 40, Vilniaus raj.
ambra@ambravox.lt / +37061231170
Įmonės kodas: 302719606
PVM kodas ND
Renginys DAINIAUS PULAUSKO TRIO. Džiazo žvaigždės
Data / Laikas S 2024-12-08 14:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 10.00 - 25.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą JŪRA MIŠKE JŪRA MIŠKE Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą TONO DI VITA TONO DI VITA Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti