logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

DUO ANDERSSON

Pr 2024-07-29 19:00
Birštono Kurhauzas, Birštonas
DUO ANDERSSON
Julija Andersson (smuikas)
Paulius Andersson (fortepijonas)
 
Programoje L. van Beethoven, Claude Debussy, César Franck
 
DUO ANDERSSON (Julija Andersson, smuikas ir Paulius Andersson, fortepijonas) pristato programą, kurioje skambės ryškiausi opusai smuikui ir fortepijonui. Koncertą duetas pradės klasicizmo genijaus Liudwigo van Beethoveno šeštąja sonata smuikui ir fortepijonui, laikoma vienu iš kamerinės muzikos repertuaro perlų. Duo Andersson taip pat atliks ir prancūzų impresionisto Claude'o Debussy sonatą smuikui ir fortepijonui. Tai paskutinis kompozitoriaus kūrinys, sukurtas 1917-aisiais, kai Europa buvo panirusi į Pirmojo pasaulinio karo chaosą ir ekonominius sunkumus. Tačiau šis trumpas trijų dalių kūrinys nuolat besikeičiančiomis nuotaikomis išsiveržia į užburiantį gyvo ritmo, mirgančių spalvų ir nostalgijos pasaulį, kurį gaubia tyli rudeniška atsisveikinimo atmosfera. Vakaro pabaigoje nuskambės dar vienas šedevras – Césaro Franco Sonata smuikui ir fortepijonui, kuri laikoma viena gražiausių kada nors parašytų sonatų šiai sudėčiai. C. Franckas kūrinį parašė 1886 m. kaip vestuvių dovaną smuiko karaliumi vadintam Eugene‘ui Ysaÿe, tad džiugioji ir jausmingoji sonata užbaigs vakarą optimistine gaida.
 
Duo Andersson 2019 metais įkūrė žinomi jaunosios kartos Lietuvos muzikai – smuikininkė Julija Andersson ir pianistas Paulius Andersson. Nuolat propaguojantis lietuvišką muziką užsienyje, duetas siekia pristatyti retai atliekamus kūrinius ir konceptualias programas tarptautinei publikai. Duo Andersson mokėsi pas žinomus kamerinės muzikos pedagogus – Indrę Baikštytę, Audronę Vainiūnaitę, Avedis Kouyoumdjian, Johannesą Meissl ir kitus. 2024 m. duetas tapo „International Masters Competition“ (Varšuva, Lenkija) Grand Prix lauretais, 2023 m. tarptautiniame Luigi Nono kamerinės muzikos konkurse (Turinas, Italija) apdovanotas III premija, o 2022 m. Tarptautiniame Stasio Vainiūno kamerinės muzikos konkurse (Vilnius, Lietuva) – diplomu ir publikos prizu.
 
Julija ir Paulius nuolat koncertuoja ir kaip solistai su Baltijos ir Europos orkestrais. Iš žinomos pianistų dinastijos kilęs P. Anderssonas yra 16 tarptautinių pianistų konkursų laureatas. J. Andersson yra ansamblio NICO narė, su kuriuo koncertavo prestižinėse koncertų salėse – Weill Recital Hall, Carnegie Hall (Niujorkas, JAV, 2023), Tonhalle Zurich (Šveicarija, 2024), St. Martin-in-the-Fields (Londonas, Jungtinė Karalystė) ir kt.
Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
DUO ANDERSSON Pr 2024-07-29 19:00 Birštono Kurhauzas, Birštonas 6.20 - 11.20
Renginys DUO ANDERSSON
Data / Laikas Pr 2024-07-29 19:00
Renginio vieta Birštono Kurhauzas, Birštonas
Kaina 6.20 - 11.20
Svarbi informacija

Durys atidaromos: ~18:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: Su Birštoniečio bei POLO kortelėmis (renginio vietoje pateikti kortelę)

Norėdami įsigyti 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis vipklientai@bilietai.lt


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Birštono Kurhauzas
B. Sruogos g. 2 Birštonas Lietuva
Organizatorius
Lietuvos muzikų sąjunga
Gedimino pr. 32-2 Vilnius
info@muzikusajunga.lt / +37068614066
Įmonės kodas: 190749274
PVM kodas LT907492716
Renginys DUO ANDERSSON
Data / Laikas Pr 2024-07-29 19:00
Renginio vieta Birštono Kurhauzas, Birštonas
Kaina 6.20 - 11.20
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą ABONEMENTAS| BIRŠTONO VASAROS MUZIKA NaujasNaujasABONEMENTAS| BIRŠTONO VASAROS MUZIKA - Birštono Kurhauzas, Birštonas
Pirkti bilietą AISTROS OPEROJE AISTROS OPEROJE Birštono Kurhauzas, Birštonas
Pirkti bilietą Visi keliai veda į ROMAntizmą NaujasNaujasVisi keliai veda į ROMAntizmą Birštono Kurhauzas, Birštonas
Pirkti bilietą REZONUOJANTYS HORIZONTAI: Gamta ir Žmogus NaujasNaujasREZONUOJANTYS HORIZONTAI: Gamta ir Žmogus Birštono Kurhauzas, Birštonas
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti