logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

LVSO | DMITRI LEVKOVICH SKAMBINA L. VAN BEETHOVENĄ

Pn 2024-11-22 19:00
LVSO koncertų salė, Vilnius

2024 m. lapkričio 22 d. 19 val.

LVSO koncertų salė

 

LVSO| DMITRI LEVKOVICH SKAMBINA L. VAN BEETHOVENĄ

 

D. Digimas. „De Focus“

L. van Beethoven. Koncertas fortepijonui Nr. 5 Es-dur, op. 73

H. Berlioz. „Fantastinė simfonija“

 

Dmitri Levkovich, fortepijonas

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Dirigentas Ričardas Šumila

 

Kanadoje gyvenantis ukrainiečių kilmės menininkas Dmitrijus Levkovičius gimė turėdamas du pašaukimus: pianisto ir kompozitoriaus. D. Levkovičiaus fortepijoniniai pasirodymai giriami už „neeilinį meninį išprusimą“ (vokiečių dienraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“) ir „muzikos supratimą, toli lenkiantį daugumą jo bendraamžių“ („American Record Guide“). O originalios kompozicijos sulaukė „Philadelphia’s Broad Street Review“ įvertinimų už „nuoširdžias melodijas“ ir „didžiules emocines bangas“.

 

Fortepijono meno D. Levkovičius mokėsi pas legendinį armėnų pianistą Sergejų Babajaną ir „Curtis“ muzikos institute JAV. D. Levkovičius tapo daugybės tarptautinių konkursų nugalėtoju, pelnė publikos ir specialiuosius prizus. Pianistas jau yra koncertavęs tokiose pasaulio koncertų salėse kaip Berlyno filharmonija, Paryžiaus Eliziejaus laukų teatras, Niujorko „Carnegie Hall“, Varšuvos filharmonija ir kitos. Šį vakarą D. Levkovičiaus žvaigždė švies Vilniuje, kur kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pianistas atliks L. van Beethoveno Penktąjį koncertą fortepijonui Es-dur, op. 73, žinomą savo didingumu, ryškiomis melodijomis ir herojiška dvasia.

 

Antrojoje koncerto dalyje Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliks vieną žymiausių didžiojo prancūzų romantiko Hectoro Berliozo (1803–1869) kūrinių – „Fantastinę simfoniją“, kurios pilnas pavadinimas – „Fantastinė simfonija: menininko gyvenimo epizodas“. Ši simfonija yra vienas pirmųjų programinės muzikos kūrinių, taip pat išsiskiria tam laikmečiui itin inovatyvia, netgi revoliucinga ideé fixe tema – jame vaizduojamos paties H. Berliozo haliucinacinės fantazijos, apsėdusios jį dėl nelaimingos meilės airių aktorei Harrietai Smithson. Tiesa, po simfonijos premjeros septynerius metus trukusios kompozitoriaus kančios baigėsi – sužavėta H. Berliozo šlovės (premjeroje buvo tokie muzikai, kaip Ferencas Lisztas, Frédéricas Chopinas, Niccolò Paganini, rašytojai Alexandre‘as Dumas, Victoras Hugo ir George Sand) H. Smithson sutiko tekėti už kompozitoriaus. 1830 m. Paryžiuje pristatyta simfonija pelnė H. Berliozui vieno progresyviausių amžiaus kompozitorių reputaciją.

 

Šį vakarą Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila.
Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
LVSO | DMITRI LEVKOVICH SKAMBINA L. VAN BEETHOVENĄ Pn 2024-11-22 19:00 LVSO koncertų salė, Vilnius 17.00 - 51.00
Renginys LVSO | DMITRI LEVKOVICH SKAMBINA L. VAN BEETHOVENĄ
Data / Laikas Pn 2024-11-22 19:00
Renginio vieta LVSO koncertų salė, Vilnius
Kaina 17.00 - 51.00
Svarbi informacija
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt
 
Durys atidaromos: 18:00
Renginio trukmė: 2:00
Pertraukos: 1
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N7
Nuolaidos:

Asmenims iki 26 metų – 50 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma vienam bilietui, perkant jį LVSO koncertų salės kasoje ir pateikus asmens dokumentą, išskyrus koncertus visai šeimai.

Senjorams ir žmonėms, susiduriantiems su negalia – 20 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma dviem bilietams, perkant juos LVSO koncertų salės kasoje ir pateikus asmens dokumentą.

Grupėms – 20 proc. nuolaida. Nuolaida taikoma 20 ir daugiau asmenų grupei. Grupės organizatoriui suteikiami du nemokami bilietai į tos grupės lankomą koncertą.

Nuolaidos netaikomos bilietams į šventinius, orkestro gimtadienio koncertus ir operų pastatymus, taip pat stovimoms ir pristatomoms vietoms.

 
BILIETŲ PIRKIMAS ŽIŪROVAMS SU JUDĖJIMO NEGALIA VEŽIMĖLYJE, JŲ ASISTENTAMS BEI LYDINTIEMS ŽMONĖMS (ŠEIMOS NARIAMS):
Pirkėjai su negalia vežimėliuose ir juos lydintys asmenys bilietus gali įsigyti tik specialiai tam skirtose vietose įvedus specialų kodą*
Bilietų  kiekis salėje yra ribotas*
 
Įvedus kodą VIETA VEŽIMĖLIUI galite pasirinkti vietą asmeniui su negalia vežimėlyje.
 
Įvedus nuolaidos kodą LYDINTIS galite įsigyti 1 bilietą žiūrovui su judėjimo negalia vežimėlyje ir 1 bilietą lydinčiam asmeniui.
 
Įvedus nuolaidos kodą ASISTENTAS galite įsigyti 1 bilietą žiūrovui su judėjimo negalia vežimėlyje ir 1 bilietą asmeniam asistentui, oficialiai lydinčiam žmogų su negalia, remiantis LR neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymu. Asistentui suteikiamas nemokamas bilietas.

Atėjus į renginį būtina turėti nuolaidą patvirtinantį dokumentą. Nepateikusieji dokumento, patvirtinančio teisę į nuolaidą, bus neįleidžiami, o pinigai už bilietus negrąžinami.
 
 


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
LVSO koncertų salė
Vilniaus g. 6 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, KĮ
Vilniaus g. 6-1 Vilnius
kanceliarija@lvso.lt/8 5 262 8127
Įmonės kodas: 190755747
PVM kodas LT907557410
Renginys LVSO | DMITRI LEVKOVICH SKAMBINA L. VAN BEETHOVENĄ
Data / Laikas Pn 2024-11-22 19:00
Renginio vieta LVSO koncertų salė, Vilnius
Kaina 17.00 - 51.00
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą LVSO | TARMO PELTOKOSKI IR LATVIJOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS LVSO | TARMO PELTOKOSKI IR LATVIJOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą LVSO | LUKAS GENIUŠAS SKAMBINA M. RAVELĮ LVSO | LUKAS GENIUŠAS SKAMBINA M. RAVELĮ LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą LVSO | FELIKSO BAJORO JUBILIEJINIS KONCERTAS LVSO | FELIKSO BAJORO JUBILIEJINIS KONCERTAS LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą LVSO | ''TRIGUBAS KONCERTAS'' LVSO | ''TRIGUBAS KONCERTAS'' LVSO koncertų salė, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti