logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Nothing But Thieves - The DCC World Tour

Š 2025-02-08 20:00
COMPENSA koncertų salė, Vilnius

Jie grįžta! Britų roko žvaigždės „Nothing But Thieves“ vasarį Vilniuje pristatys naują konceptualų dešimtmečio albumą

Ei, kokia nauja džiugi koncerto žinia muzikos agentūros „8 Days A Week” horizonte: britų roko žvaigždės „Nothing But Thieves” vasarį grįžta į Lietuvą! Šis modernaus roko įvykis sostinėje suplanuotas 2025 m. vasario 8 d. koncertų salėje „Compensa“.

„Nothing But Thieves“ į Lietuvą grįžta ne šiaip sau – britų roko žvaigždės sostinėje pristatys naują albumą. Pasirodymas Vilniuje – didelio grupės turo „Death Club City“ dalis. Šiame koncertų ture grupė taip pat aplankys ir Taliną. Tai šiandien savo socialiniuose tinkluose paskelbė patys „Nothing But Thieves“ ir grupės lyderis Conoras Masonas.

Dabar – naujas grupės „Nothing But Thieves” etapas ir tikrai jų laikas. Jie plaukia ant cunamio dydžio bangos ir tuo mėgaujasi. Paskutinis grupės koncertų turas Jungtinėje Karalystėje buvo visiškai išparduotas, įskaitant net du pasirodymus Londono „Wembley” stadione. Britų muzikos ruporas „BBC Radio 1” grupės singlą „Welcome to the DCC” išrinko kaip metų karščiausią įrašą. Už nugaros liko Olivios Rodrigo hitas „Vampire“ ir Miley Cyrus darbas „Flowers“. „Radio X” kitą grupės kūrinį „Overcome” paskelbė metų įrašu.

Išankstiniai koncerto reikalai

Išankstiniai bilietai visada pigiau. Bilietų į „Nothing But Thieves” pasirodymą sostinėje prekyba prasidės penktadienį, bet prisiekę grupės fainai Lietuvoje jau dabar gali įsigyti išankstinius bilietus. Tiesa, tam reikia kodo iš „8 Days A Week”. Parašyk žinutę feisbuke arba adresu www.8dw.lt, gausi specialų kodą ir kišenėj liks daugiau pinigų. Presale’as startuoja liepos 10 d. 12 val. Kodai galios labai ribotą laiką. Presal’o pabaiga: liepos 12 d. 12 val. Nepramiegok!  

Bilietų kiekis su kodais itin ribotas.
O ko čia delsti?

Šiandien jų vardas matomas daugelio didžiųjų festivalių afišose, o jų klauso tūkstančiai žmonių. Jie perspjovė daugelį kitų grupių ir šiandien yra naujosios roko bangos vedliai. Po kiek daugiau nei dešimtmečio karjeros „Nothing But Thieves“ tapo didele ir reikšminga grupe. Gal tam įtakos turi ir tai, kad praėjusį savo albumą „Moral Panic“ jie išleido pandemijos laikotarpiu ir negalėjo koncertuoti. Užtat dabar atsigriebia su kaupu ir dar į priekį. Bus įdomu sužinoti, kaip jų karjera ir muzikinė veikla klostysis toliau.

Grupės narių draugystė virsta nuostabia kūryba, kurią vertina visas pasaulis. Kažin, kokia čia gyvenimo formulė, bet „Nothing But Thieves“ vyrai širdyje dabar tikrai yra arti dvidešimties. Jie dar niekada neskambėjo taip energingai, įkvepiančiai ir išvien. Scenoje matai penkis, o girdi grupę, kurioje kiekvienas muzikantas turi itin svarbų vaidmenį.

„Dead Club City” yra ketvirtasis grupės albumas istorijoje. Tai yra dešimties metų idėjų, patirčių, ambicijų, įtakų ir jų gyvenimo būdo rezultatas. Įdomi detalė - visi grupės albumai yra pasiekę Jungtinės Karalystės albumų topo dešimtukus. Du iš jų – pabuvojo trejetuke. „Dead Club City” albumas pirmasis, kuris pasiekė šio topo viršūnę. Pirmas, bet norisi tikėti, kad ne paskutinis.

Kadaise „Nothing But Thieves” turavo su tokiomis grupėmis kaip „Muse”, „Twin Atlantic”, „Arcade Fire”, bet tai jau praeitas jų etapas. Tai, ką jie daro dabar, yra ne ką mažiau įspūdinga.

Apie „Nothing But Thieves“

„Nothing But Thieves“ susibūrė 2012 metais tam, kad pasilinksmintų ir parašytų dainų. Grupės pavadinimą sugalvojo išgirdę prancūzų filosofo Voltero mintį: „Don’t be impressionable, your religious leaders are nothing but mega thieves.” Žodis „mega” neprilipo, tai išmetė ir paliko „Nothing But Thieves”. Kaip tikri britai, daug optimizmo neturėjo, tiesiog mėgavosi procesu. Dabar turim, ką turim – vieną progresyviausių britų roko grupių.

Savo muziką „Nothing But Thieves” vadina raumeningu roku. Vietos čia randa ir geri popmuzikos elementai. Jie laužo mitus ir įrodo, kad roko ir popmuzikos draugystė galima ir yra netgi labai paveiki. Nors, anot jų, popmuzikos niekada nesibaidė, bet jie vis tiek nori pasiaiškinti: „Popmuzika mums yra apie stiprių dainų kūrimą. „Nirvana” – ta pati popmuzika. Tomas Petty irgi yra popmuzikos atstovas.”

Naujas ir konceptualus grupės albumas „Dead Club City” yra atskiras pasaulis ar dar kažkas kito. Dažnai nutinka, kad grupės, ypač vėlesnėje savo karjeroje, su konceptualiais albumais prašauna, bet čia ne šitas atvejis. „Dead Club City” albumo dainas gali klausyti iš eilės arba ne. Abiem būdais bus labai gerai.

„Welcome to the DDC / Dead Club City” – eilutėmis startuoja naujas „Nothing But Thieves” albumas.

Sveiki atvykę į „Dead Club City”: dainą, kuri išjudina net ir sustabarėjusius klubus bei refleksiškai pakelia kumštį į viršų. Daina sutverta dramatiškam užuolaidų pakėlimui ir garsiems pasitikimo šūksniams. Tikras šių dienų roko himnas.

Sveiki atvykę į „Dead Club City”: vietą, mąstymą, meta visatą, kur laisvai liejasi kokteiliai ir akis į akį susiremia privilegijos ir socialinis susvetimėjimas. Čia yra mūšio laukas plastmasinių, tuščiavidurių ir spalvotų kamuoliukų pripildytame baseine. Jame susipina įžymybių ir interneto kultūra, asmeniniai santykiai, Europos Sąjunga, muzikos industrija, politiniai judėjimai, kultūriniai karai ir jaunystės maištas."

„Dead Club City” albumą grupė kūrė pabėgę į atokų kaimą Anglijoje. Padarė ten vienos studijos generalinę rekonstrukciją. Aišku, tada dar pavadino ją „Dead Club City Studios” ir pradėjo. Pirmą kartą „Nothing But Thieves” neribojo jokie terminai ir biudžetai. Jokios įtampos, mikro vadybos ir neprašytos nuomonės iš prodiuserių. Vietos ir laiko pergalvoti kiekvieną smulkmeną – į valias. Šiandien jie drąsiai sako, kad tai yra pats stipriausias jų albumas.

Sveiki atvykę į „Dead Club City”: albumą, kuris trykšta personažais ir pasakojimais. Čia penkias minutes šlovės randa ir pačių atlikėjų susigalvota grupė „Zzzeros”, kuri, kaip sako grupės nariai, „desperatiškai ieško pripažinimo, bet „Dead Club City” juos sukramto, o tada dar ir išspjauna.” Grupei iš fantazijų pasaulio „Zzzeros” šlovės tenka tikrai tik penkios minutės. Trumpokai, bet ką jau padarysi. „Nothing But Thieves” įsikūniję į „Zzzeros” grupės personažą atlieka 80-ųjų stiliaus pop-soul’o dainą „Do You Love Me Yet?”. Žodžiu, albume su naratyvais tikrai pasistengta ir tai veikia.

Visi 11 albumo „Dead Club City” kūriniai yra gyvi, parašyti stadionams ir turtingi savo skambesiu. Ne, ne tik puikiai skambančios gyvai, bet gyvos iš savęs. Gyvos milžiniškomis idėjomis, geros popmuzikos kabliukais, soul’o sąskambiais, hip hop’o ritmais, kruopščiai sudėliotais rifais, vokalisto Conor Masono glotniu falcetu, kokybe. Šis leidinys be progresyvaus roko mentalizmo. Albumas, kurį greičiausiai Vilniuje ir išgirsime.

Dar vienas albumo kūrinys „City Haunts” yra šiandienos „Nothing But Thieves” DNR. Joje sugulė tai, kuo grupė žavisi jau ilgai: nuo AIo Greeno iki „Electric 6”, nuo „Bee Gees” klasikos iki „Blur” dainos „Beetlebum”. Matai, čia savotiškas grupės guilty pleasure, todėl ilgai klausė tik paslapčiom ir kaip inspiracijų jokiu būdu įrašuose nenaudojo. Bet pagalvoję, kad amžinai būti rimtiems gyvenimas yra per trumpas, atpalaidavo vaizduotę ir sudėjo viską, ką nuoširdžiai mėgsta. „Gavos kur kas žaismingiau, spalvingiau ir su daugiau tekstūros,“ – apie dainą „City Haunts” išsišiepę sako „Nothing But Thieves” nariai.

Kita, ne ką mažiau dėmesio verta, daina yra „Pop The Balloon”. „Viena sudėtingiausių mūsų parašytų dainų. Pradžioje susitinka gitaros ir būgnai, lyg susitiktų „Nine Inch Nails” ir „Queens of the Stone Age”. Dainos vidury įvyksta progresyvios elektronikos odisėja. Po to klausytoją iš pasalų užklumpa choras. Mūsų drąsa ir kvailumas viename yra kažkas arti komedijos,” – negalėdamas nulaikyti šypsenos pasakoja gitaristas Craik. Paaiškinti žodžiais čia nėra lengva. Reikia išgirst muzikine kalba. Jei „Dead Club City” ir turi išėjimą, jis yra daina „Pop The Balloon”.

Sveiki atvykę į „Dead Club City”, kur pakliūva tik narystę turintys asmenys. Kas, iš tikrųjų, yra „Dead Club City”? Mąstysena? Tikra vieta? Kita planeta? Rojus? Viskas ir niekas viename.

Sveiki atvykę į „Dead Club City”. Sveikinam praėjus face control. Esi maloniai kviečiamas užeiti į vidų. Dabar tavo laisvė rinktis, tik įspėjam, kad prisijungus narystė galioja amžinai, o privalumai – neriboti.

Panašu, kad į „Dead Club City” nori patekti visi. Patekę tikina, kad tai reikia patirti nors kartą gyvenime.
„Nothing But Thieves” neabejotinai yra viena populiariausių roko grupių pasaulyje. Jie laužo roko taisykles ir tuo mėgaujasi. „Nothing But Thieves“ – yra patirtis, kurią sunku apibūdinti žodžiais. Grupę būtina pamatyti gyvai. Jie duoda jausmą, kurio norisi visiems.

Mūsų laukia dar vienas klasiškas koncertas sostinėje.
Nepraleisk šio koncerto!

Fone – gyvas „Nothing But Thieves” pasirodymas legendiniame „Glastonbury” festivalyje. Tik pažiūrėk šį live‘ą!

https://youtu.be/2HmJu5_RC1A

Nuorodos

https://www.nbthieves.com
https://www.instagram.com/nothingbutthieves
https://www.facebook.com/NothingButThieves
https://x.com/nbthieves
https://www.youtube.com/@NothingButThieves

8 Days A Week hq
tickets@8dw.lt
www.8dw.lt

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Nothing But Thieves - The DCC World Tour Š 2025-02-08 20:00 COMPENSA koncertų salė, Vilnius 55.20 - 60.20
Renginys Nothing But Thieves - The DCC World Tour
Data / Laikas Š 2025-02-08 20:00
Renginio vieta COMPENSA koncertų salė, Vilnius
Kaina 55.20 - 60.20
Svarbi informacija

Durys atidaromos:  ~19:00
Pradžia: ~20:00
Renginio trukmė: ~3 val. 
Pertraukos: TBC
Renginio kalba: anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 6 metų metų amžiaus
Amžiaus cenzas: N-18, jaunesni nei 18 m. asmenys turi būti lydimi suaugusio


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Organizatorius
8 Days A Week Agency, UAB
8 Days A Week Agency, UAB
Islandijos g. 6, Vilnius
www.8dw.lt / tickets@8dw.lt
Įmonės kodas: 305527276
PVM kodas LT100013541518
Renginys Nothing But Thieves - The DCC World Tour
Data / Laikas Š 2025-02-08 20:00
Renginio vieta COMPENSA koncertų salė, Vilnius
Kaina 55.20 - 60.20
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Efterklang - Vilnius Efterklang - Vilnius Kablys + Kultūra, Vilnius
Pirkti bilietą Loreen - Vilnius Loreen - Vilnius Twinsbet Arena, Vilnius
Pirkti bilietą King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #1 King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #1 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Pirkti bilietą King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #2 King Gizzard & The Lizard Wizard: Residency Tour 2025 - Vilnius #2 Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti