logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

SIT ANIMA CANTARE. Tegul siela dainuoja

K 2024-12-26 14:00
Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai

Gruodžio 26 d., ketvirtadienį, 14 val.
UŽUTRAKIO DVARO SODYBOS RŪMUOSE   

SIT ANIMA CANTARE
TEGUL SIELA DAINUOJA

DUETAS „CANTO SENTITO“
SIMONA LIAMO, sopranas
NORA PETROČENKO, mecosopranas

Koncerte dalyvauja
BIRUTĖ ASEVIČIŪTĖ, fortepijonas

Programa
G. Rossini, W. A. Mozart, C. Monteverdi, G. F. Handel, G. Verdi, G. Mahler,
R. Strauss, V. Bellini, J. Offenbach, H. Purcell.
 

Sakoma, kad akys – sielos veidrodis, o žmogaus balsas – unikalus instrumentas, gebantis aprėpti ir skleisti begalinį sielos virpesių ir garsų spektrą. Balsas – tai tiesioginė sielos versmė, platus ir gilus jos veidrodis. Jis išsiskiria nepaprastais gebėjimais bendrystėje su kitais balsais kurti neįtikėtinas harmonijas ir dalintis jų spalvomis. Šiame koncerte, kartu su atlikėjomis, mūsų sielos dainuos labai įvairiomis ir sodriomis operų istorijų spalvomis. Tad antrąją Šv. Kalėdų dieną bus tikra palaima pasinerti į šias gelmes.

Simona Liamo studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. I. Milkevičiūtės kl.), tobulinosi V. Urmanos, G. Grigoriano, E. Batoukovos Kerl, R. Lampsatytės, O. E. Taškinaitės, C. Santoro, V. Dumestre, S. Malcevo, I. Dolzhenkos, S. Stonytės meistriškumo pamokose. Bendradarbiavo su dirigentais: M. Barkausku, J. Geniušu, V. Lukočium, M. Pitrėnu, G. Rinkevičium, M. Staškumi, R. Šerveniku, A. Šulčiu, R. Šumila, K. Variakoju ir kt. Solistė yra Tarptautinio Vilniaus jaunimo muzikos konkurso „Premio Scarlatti“ laureatė (2022).

Atlikėja yra sukaupusi platų repertuarą – nuo senosios iki šiuolaikinės muzikos, dažnai atlieka Lietuvos kompozitorių kūrybą. Nuo 2012-ųjų metų ji kviečiama dalyvauti LNF ansamblio „Musica Humana“ (m. vad. A. Vizgirda, R. Beinaris) programose. Solistė yra koncertavusi su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (dir. G. Rinkevičius) – atliko stambios formos kūrinius (C. Orffo kantata „Carmina Burana“, J. S. Bacho Mišios b-moll, R. Gliero koncertas koloratūriniam sopranui ir orkestrui op. 82), bendradarbiavusi su Čiurlionio kvartetu, šiuolaikinės muzikos ansambliu „Synaesthesis“, Klaipėdos kameriniu orkestru ir kt., yra pasirodžiusi žymiose Lietuvos, Vokietijos, Norvegijos, Estijos, Latvijos, Ukrainos koncertų salėse. 2024 m. solistė pakviesta dainuoti Hamburgo tarptautiniame vasaros festivalyje.

S. Liamo su senosios muzikos ansambliu „Le Poeme Harmonique“ yra atlikusi Teosenos vaidmenį G. M. Pagliardi marionečių operoje „Caligula“, o Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre – Džuljetos (V. Bellini „I Capuleti e I Montecchi“, Mikaelos (G. Bizet „Karmen“), Ksenijos (M. Musorgskij „Boris Godunov“), Anninos (G. Verdi „La Traviata“), Mėlynės (J. Tamulionis „Bruknelė“), Balso iš dausų  (G. Verdi  „Don Carlos“) vaidmenis.                     

Dainininkė nusifilmavo dokumentiniame filme „Aš už tave pakalbėsiu“ (rež. V. Vareikytė ir M. Dejoie); kartu su LNF ansambliuMusica Humana“ įrašė Lietuvos kompozitorių kūrybą kompaktinėse plokštelėse „Laiko atspindžiai“, „Vizijos“, „Obojų kvintetas LT“; su ansambliu Synaesthesis išleido kompaktinę plokštelę „Pradžios ir pabaigos knyga“, kurioje atliko A. Martinaičio muziką.

Nora Petročenko mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tobulinosi garsių operos solistų A. Januto, L. Chuchrovos meistriškumo pamokose, dalyvavo daugelyje meistriškumo kursų, vadovaujamų tokių žymių figūrų kaip Kevin Smith, Helmuth Rilling, Rolandas Muleika, Hermann Max, Rinaldo Alessandrini, Roberto Gini, Claudine Ansermet, David Gowland, Alessandro Pagliazzi, Roberto Balconi ir kt.

Solistė yra dažnai kviečiama atlikti klasikinį koncertinį repertuarą, dalyvauti įvairiuose operų pastatymuose Prancūzijoje, Portugalijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Svari jos repertuaro dalis tenka baroko ir šiuolaikinei muzikai. Ji yra dainavusi su Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Klaipėdos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu orkestrais, LNF  ansambliu „Musica Humana“, o taip pat su SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg (Vokietija), „Remix Ensemble“(Portugalija), „Ensemble Multilatérale“ (Prancūzija), „Spectra Ensemble“ (Belgija), „Royal Chamber Orchestra of Wallonia“ (Belgija), „Capella Temporale“, bei su senosios muzikos ansambliais – „Banchetto musicale“, „Morgaine“, „Affectus Musicus“, „Brevis consort“, „Reversio“, „Arcadia consort“, Baltijos šalių baroko orkestru, Baroko operos teatro orkestru ir kt.

Dainininkė dažnai kviečiama dalyvauti prestižiniuose festivaliuose: „Musica“ (Prancūzija), „Berliner festspiele“ (Vokietija), „Lucerne Festival“ (Šveicarija), „Roma Europa“ (Italija), „Biennale Musica“ (Italija), „Gaida“, Thomo Manno, Pažaislio, Tytuvėnų, „Banchetto Musicale“, „Kuršių Nerija“ ir daugelyje kitų.

Ypatingos sėkmės ir įvertinimo Nora Petročenko sulaukė bendradarbiaudama su Prancūzijos muzikinio teatru „T & M“/Paris ir sukūrusi šiuos vaidmenis: Katerina di Mediči (W. Mitterer „Massacre“, dir. P. Rundel/rež. L. Lagarde), Frika ir Helmvigė (R. Wagner / J. Dove Nybelungų žiedo tetralogija „Ring Saga“, dir. P. Rundel/rež. A. Gindt), Margaret Thatcher (S. Rivas „ Aliados“, dir. L. Warynski / rež. A. Gindt). 2018 metų Venecijos Bienalėje opera „Aliados“ buvo apdovanota Sidabrinio Liūto prizu.

Įsimintini ir daugybė atlikėjos Lietuvoje sukurtų vaidmenų, o taip pat įrašai kompaktinėms plokštelėms bei Lietuvos radijo fondams.

Birutė Asevičiūtė – tarptautinių konkursų laureatė, studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, pianizmo meistriškumą tobulino meistriškumo pamokose pas žymius profesorius: Jack Weinrock (JAV), A. Juozapėnaitė-Eesmaa (Estija), Ulrich Eisenlohr (Vokietija), Heike-Dorothee Alardt (Vokietija), Helene Luyten (Belgija), Michel Tranchant (Prancūzija), S. Malcev (Rusija) ir kt.

Atlikėja koncertuoja su tokiomis scenos žvaigždėmis kaip M. Vitulskis, L. Mikalauskas, J. Vaškevičiūtė, O. Kolobovaitė ir kt., yra buvusi Maestro Virgilijaus Noreikos scenos partnere. Pianistė dažnai pasirodo įvairiuose festivaliuose („Permainų muzika“, „Tebūnie naktis“, „Pavasario gaida“, „Mūsų miesteliai“, „Kai skamba gatvės“ (Rusija), M. K. Oginskio tarptautiniame festivalyje (Baltarusija/Lietuva) ir daugelyje kitų, pati kuria koncertines programas. Ji taip pat yra lektorė, skaitanti pranešimus Lietuvos pedagogams ir muzikantams.

Renginio nuoroda: http://www.ambravox.lt

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
SIT ANIMA CANTARE. Tegul siela dainuoja K 2024-12-26 14:00 Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai 10.00 - 25.00
Renginys SIT ANIMA CANTARE. Tegul siela dainuoja
Data / Laikas K 2024-12-26 14:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 10.00 - 25.00
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~13:30
Renginio trukmė: ~1:30
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 4 metų amžiaus imtinai (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
- 20% studentams, moksleiviams, senjorams ir asmenims su negalia 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą)
- 4-7 metų vaikams bilieto kaina 10 Eur.


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Užutrakio dvaro sodybos rūmai
Užtrakio g. 17, Trakai Trakai Lietuva
Organizatorius
Ambra Vox, VšĮ
Geležių km., Smėlio g. 40, Vilniaus raj.
ambra@ambravox.lt / +37061231170
Įmonės kodas: 302719606
PVM kodas ND
Renginys SIT ANIMA CANTARE. Tegul siela dainuoja
Data / Laikas K 2024-12-26 14:00
Renginio vieta Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Kaina 10.00 - 25.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą JŪRA MIŠKE JŪRA MIŠKE Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS MONOMUZIKINIS SPEKTAKLIS Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą TONO DI VITA TONO DI VITA Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Pirkti bilietą AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ AMŽINAI TAVO, AMŽINAI MANO, AMŽINAI MŪSŲ Užutrakio dvaro sodybos rūmai, Trakai
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti