logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Smuiko garsenybė LETICIA MORENO ir LVSO

K 2024-10-31 19:00
LVSO koncertų salė, Vilnius
Lietuvoje koncertuos smuiko garsenybė Leticia Moreno – spauda neretai ją sieja su Pedro Almodóvaro filmų aktorėmis

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinio garso smuiko virtuozė Leticia Moreno. Prancūzų dienraštis „Le Figaro“ akcentuoja ispanų žvaigždės panašumą su flamenko šokėjomis ir garsiojo kino režisieriaus Pedro Almodóvaro filmų aktorėmis: „Ji pasižymi flamenko šokėjos gracija, andalūzų dainininkės „cantaora“ charakterio stiprybe ir mąsliu Pedro Almodóvaro personažių žvilgsniu. Ji yra tobula ispanų muzikos ambasadorė.“ Spalio 31 d. Leticia Moreno pasirodys naujojoje LVSO koncertų salėje ir grieš su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

„Ugninga interpretacija, egzaltuotas lyriškumas ir ekspresija. Pagaunanti įtaigos jėga, virtuoziškumas ir spindesys“, – taip apie Leticijos Moreno interpretacijas rašė vienas didžiausių Ispanijos dienraščių „El Pais“. Abejingų nepaliekanti smuikininkė tiek publiką, tiek kritikus žavi ypatinga scenine charizma. Leticia Moreno koncertavo su pačiais žymiausiais pasaulio dirigentais: Zubinu Mehta, Esa-Pekka Salonenu, Paavo Järvi, Vladimiru Ashkenazy, Christophu Eschenbachu, Krzysztofu Pendereckiu, Andrésu Orozco-Estrada, Gustavo Gimeno, Peteriu Eötvösu, Andrey‘jumi Boreyko ir daugeliu kitų. Ji pasirodo su Vienos simfoniniu orkestru, Londono filharmonijos orkestru, Mahlerio kameriniu orkestru, Vašingtono nacionaliniu simfoniniu orkestru, „Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino“, Monte Karlo, Liuksemburgo filharmonijų orkestrais, „Academy of St. Martin in the Fields“, visais svarbiausiais Ispanijos orkestrais ir kitais kolektyvais.

Pastaraisiais metais Leticia Moreno pirmą kartą griežė su Helsinkio ir Belgrado filharmonijų orkestrais, o šį sezoną griežė su Los Andželo filharmonijos, Berklio simfoniniu, Bohuslavo Martinů filharmonijos ir kitais orkestrais. Su ne menkesniu užsidegimu Leticia Moreno rengia rečitalius ir kamerinės muzikos koncertus, bendradarbiaudama su žymiais violončelininkais Sol Gabetta, Mario Brunello, Leonardu Elschenbroichu, pianistais Bertrand’u Chamayou, Kirillu Gersteinu, Lauma Skride, akordeonininke Ksenija Sidorova ir kitais garsiais solistais. Solistės diskografijoje puikuojasi jos naujausias albumas „Piazzolla“, išleistas „Deutsche Grammophon“ firmos, įrašytas Abbey Road studijoje Londone ir Emilio Berlinerio studijoje Berlyne su Londono filharmonijos orkestru, diriguojamu Andréso Orozco-Estrados. Tarp naujesnių įrašų – firmos „Universal/Deutsche Grammophon“ išleistas albumas „Spanish Landscapes – a study of Spanish Music“ su Pablo de Sarasate’s, Enrique’s Granadoso, Manuelio de Fallos ir kitų autorių muzika.

Leticia Moreno studijavo pas Zakharą Broną, Maximą Vengerovą ir Mstislavą Rostropočių „Escuela Superior de Música Reina Sofía“ konservatorijoje Madride, Kelno muzikos ir šokio aukštojoje mokykloje ir „Guildhall School“ Londone. Ji buvo jauniausia prestižinio Alexanderio von Humboldto fondo stipendininkė. Gimusi Ispanijoje perujietiškos kilmės šeimoje, Leticia palaiko tamprius kūrybinius ryšius su Lotynų Amerika, ypač su savo šeimos kilmės šalimi Peru, kurios sostinėje Limoje neseniai su Hiustono simfoniniu orkestru atliko jauno kompozitoriaus Jimmy Lópezo Bellido Koncerto smuikui „Aurora“ pasaulinę premjerą. Solistė griežia 1762 m. smuiko meistro Nicola Gagliano pagamintu smuiku.

Į Vilnių Leticia Moreno atvyks surengusi šio sezono koncertus Niujorko „Carnegie Hall“ salėje su Madrido „Teatro Real“ orkestru, Walto Disney‘jaus koncertų salėje Los Andžele su Gustavo Dudamelio diriguojamu Los Andželo simfoniniu orkestru, Karolio Szymanowskio filharmonijoje Krokuvoje su Krokuvos filharmonijos orkestru, Paryžiaus Odeono teatre su „Ensemble K“, Stambule su CRR simfoniniu orkestru, Kelno ir Varšuvos filharmonijų salėse, Didžiojoje „Mozarteumo“ salėje su Andrey‘jaus Boreyko diriguojamu „Mozarteum Orchester Salzburg“, Tokijo „Santory Hall“ salėje – su Paavo Järvi diriguojamu NHK simfoniniu orkestru ir kitur.
Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Smuiko garsenybė LETICIA MORENO ir LVSO K 2024-10-31 19:00 LVSO koncertų salė, Vilnius 32.40 - 62.40
Renginys Smuiko garsenybė LETICIA MORENO ir LVSO
Data / Laikas K 2024-10-31 19:00
Renginio vieta LVSO koncertų salė, Vilnius
Kaina 32.40 - 62.40
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~18:00
Renginio trukmė: ~2:00
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
LVSO koncertų salė
Vilniaus g. 6 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Vilniaus festivaliai, VšĮ
Vilniaus festivaliai, VšĮ
Ašmenos g. 8, Vilnius
info@vilniusfestivals.lt / +37052127364
Įmonės kodas: 226190740
PVM kodas LT100001983113
Renginys Smuiko garsenybė LETICIA MORENO ir LVSO
Data / Laikas K 2024-10-31 19:00
Renginio vieta LVSO koncertų salė, Vilnius
Kaina 32.40 - 62.40
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Pasaulinio garso smuikininkė LEILA JOSEFOWICZ (Kanada, JAV) ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras Pasaulinio garso smuikininkė LEILA JOSEFOWICZ (Kanada, JAV) ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą Ypatingas muzikinis įvykis - HAMBURGO SIMFONINIS ORKESTRAS surengs išskirtinį koncertą Lietuvoje Ypatingas muzikinis įvykis - HAMBURGO SIMFONINIS ORKESTRAS surengs išskirtinį koncertą Lietuvoje LVSO koncertų salė, Vilnius
Pirkti bilietą Elektroninės muzikos legenda JEFF MILLS (JAV) kartu su gyvos muzikos atlikėjais Elektroninės muzikos legenda JEFF MILLS (JAV) kartu su gyvos muzikos atlikėjais LVSO koncertų salė, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti