logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Šokio spektaklis ''Vērpete'' / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija) | Priekulė

T 2024-10-09 19:00
Priekulės kultūros centras, Priekulės seniūnija

Šokio spektaklis „Vērpete“ / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija)

 

REKOMENDUOJAMA norintiems pasinerti į judesio sūkurį

 

Choreografai, atlikėjai: Krišjānis Sants, Erik Eriksson

Muzikantai: Mārtiņš Miļevskis (vibrofonas), Rihards Lībietis (gitara)

Prodiuseriai: New Theatre Institute of Latvia/ Laura Stašāne,  TUVUMI

Treileris: vimeo.com/796286934/26d24b6bb5

Trukmė: 50 min.

N-9

 

Spektaklyje „Vērpete“ (liet. sūkurys) kūrėjai ir atlikėjai Erik Erikssons ir Krišjānis Sants kaip atspirties tašką panaudoja dažniau žaidimuose, liaudies ir pramoginiuose šokiuose sutinkamo sukimosi poroje principą ir išplėtoja jį į tikslumo, greičio, pasitikėjimo ir jaudulio šokį. Skriedami sūkuriu per erdvę, sukdamiesi susikibę ranka rankon, atlikėjai suburia ir vėl išskiria žiūrovus dinamiškai atsikartojančiais judesiais.

Šokėjai sukuria paradoksą, įsipareigoję suteikti atramą per opoziciją, bendradarbiauti traukiant vienas kitą į priešingas puses. Šokį „Vērpete“ lydi sodrų ir įtraukiantį garsovaizdį kurianti gyva vibrofono ir gitaros muzika, kurią atlieka Mārtiņš Miļevskis ir Rihards Lībietis. Žiūrovai dalijasi ta pačia erdve su atlikėjais ir dažnas savo patirtį apibūdina lyg būtų buvę apsupti gamtinės jėgos, suvokiamos ne protu, o kūnu.

„Vērpete“ premjera įvyko 2015 m. tarptautiniame šiuolaikinio teatro festivalyje „Homo Novus“ ir sulaukė aukščiausių kritikų ir žiūrovų įvertinimų, įskaitant 2016 m. Latvijos scenos menų apdovanojimą „Metų pasiekimas šiuolaikinio šokio srityje“.

Erikas ir Krišjānis susipažino Briuselyje studijuodami šiuolaikinio šokio mokykloje „P.A.R.T.S.“ ir nuo to laiko bendradarbiavo daugelyje projektų.

 

Erik Erikssons 2022 m. baigė Danijos nacionalinės scenos menų mokyklos magistrantūros studijas. Švedijoje, Latvijoje, Belgijoje ir Suomijoje dirbantis atlikėjas, mokytojas ir choreografas domisi galimybėmis dalintis šokio patyrimais.

Krišjānis Sants 2018 m. Latvijos menų akademijoje įgijo scenografijos magistro laipsnį. Duete „IevaKrish“ su Ieva Gaurilčikaite-Sants (LT/LV) kuria spektaklius, kuriuose daugiausia dėmesio skiriama nežodinei erdvės ir ritmo raiškai bei šiuolaikiškai baltų tradicinio polifoninio dainavimo interpretacijai. Kaip atlikėjas Krišjānis dirba su tarptautiniu projektu „fieldworks“ (Heine Avdal ir Yukiko Shinozaki).

Mārtiņš Miļevskis yra įvairiapusiškas perkusininkas, grojęs su keliomis gerai žinomomis Latvijos grupėmis, kaip „H2O“, „Astro’n’out“, „Otra Puse“, folkmuzikos grupe „Auļi“, taip pat Rygos ir Liepojos orkestrais.

Rihards Lībietis groja akustine gitara ir kuria muziką. Su savo vardo instrumentine grupe „Rihards Lībietis Orchestra“ yra išleidęs keturis albumus.

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Šokio spektaklis ''Vērpete'' / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija) | Priekulė T 2024-10-09 19:00 Priekulės kultūros centras, Priekulės seniūnija 6.20
Renginys Šokio spektaklis ''Vērpete'' / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija) | Priekulė
Data / Laikas T 2024-10-09 19:00
Renginio vieta Priekulės kultūros centras, Priekulės seniūnija
Kaina 6.20
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: 18:30
Renginio trukmė: ~0:50
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-9
Nuolaidos: netaikomos


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Priekulės kultūros centras
Turgaus g. 4 Priekulės seniūnija Lietuva
Organizatorius
Menininkų grupė Žuvies akis
Kretingos 43-7, Klaipėda
festivalis.plartforma@gmail.com/+37061531052
Įmonės kodas: 142113030
Renginys Šokio spektaklis ''Vērpete'' / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija) | Priekulė
Data / Laikas T 2024-10-09 19:00
Renginio vieta Priekulės kultūros centras, Priekulės seniūnija
Kaina 6.20
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Monospektaklis ''Avinai'' / Teatras ''No shoes'' (Lietuva) | Kretinga NaujasNaujasMonospektaklis ''Avinai'' / Teatras ''No shoes'' (Lietuva) | Kretinga Kretingos rajono kultūros centras, Kretinga
Pirkti bilietą Šokio spektaklis ''Vērpete'' / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija) | Klaipėda NaujasNaujasŠokio spektaklis ''Vērpete'' / Erik Eriksson ir Krišjānis Sants (Švedija / Latvija) | Klaipėda Klaipėdos Kultūros fabrikas, Klaipėda
Pirkti bilietą Cirko ir vizualaus teatro spektaklis ''Meanwhile'' (''Tuo tarpu'') / Nuua Company (Suomija) | Klaipėda NaujasNaujasCirko ir vizualaus teatro spektaklis ''Meanwhile'' (''Tuo tarpu'') / Nuua Company (Suomija) | Klaipėda Kultūros centras Žvejų rūmai, Klaipėda
Pirkti bilietą Cirko ir vizualaus teatro spektaklis ''Meanwhile'' (''Tuo tarpu'') / Nuua Company (Suomija) | Kretinga NaujasNaujasCirko ir vizualaus teatro spektaklis ''Meanwhile'' (''Tuo tarpu'') / Nuua Company (Suomija) | Kretinga Kretingos rajono kultūros centras, Kretinga
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti