logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

PREMJERA. Performansas ''Viduje''

Rodyti aprašymusSlėpti aprašymus

Kai sustoju vidury tylos, mano rankos tampa sunkios, keliai linksta ir aš krentu. Tyla spengia, ji pilna ilgesio, praeities, vaikystės. Ir kiekvienas garsas, kvapas, skonis atgyja pradeda šliaužti, persekioti mane. Aš einu. Sustoju. Stoviu čia apsupta garsų, kvapų, skonių, vidury tylos. Mano rankos tampa sunkios, kojos linksta ir aš krentu.

 

Performansas „Viduje“ – tai įtraukianti patirtis, atspindinti žiūrovo pasąmonę ir leidžianti atrasti ryšį su savuoju vidiniu gyvenimu. Išradingai besikeičiantys sapnų peizažai, regėjimai, vizijos ir fantazijos ištrina ribas tarp asmeninės ir kolektyvinės patirties, pakeičia laiko suvokimą, sukuria erdvę sustoti bei atveria naujus pasąmonės portalus į sielos, dvasios ir kūno gyvybingumą bei sąmoningumą.

 

Judesį ir instaliacijas apjungiančiame aktorės Gintarės Šmigelskytės performanse žiūrovas pasiners į sapnišką atmosferą, kurioje mintys, emocijos ir jausmai nesiremia logika, o iš to kylantis vidinis chaosas primena, kad kelionė savęs link yra labai asmeniška, tačiau visuotinai bendra žmogaus pastanga.


Performanso idėjos autorė ir atlikėja Gintarė Šmigelskytė – profesionali aktorė, judesio menininkė, choreografė, baigusi teatro laboratorijos studijas The Royal Academy of Dramatic Arts, Londone. Šiuo metu kaip choreografė kuria fizinius performansus Lietuvoje ir užsienyje, vaidina teatre, kine ir televizijoje. 

Performanso „Viduje“  idėją G. Šmigelskytė vystė reziduojant Jerzy Grotowskio institute Vroclave. Rezidencijos laikotarpiu nagrinėjo dvi temas: Carlo Gustavo Jungo individuacijos proceso idėjas ir postdraminio teatro bei Jerzy Grotowskio idėjų (teatro laboratorijos, skurdžiojo teatro, fizinio teatro) sąlyčio taškus. Ten buvo pristatytas ir pirmasis performanso eskizas. 

 

KŪRYBINĖ KOMANDA

Idėjos autorė, atlikėja: Gintarė Šmigelskytė

Garso takelis: Inga Šepetkaitė

Projekcijos: Kornelijus Jaroševičius, Gintarė Šmigelskytė

Organizatorius: Meno ir mokslo laboratorija
Partneriai: LDS Galerija „Arka“, Vilniaus miesto savivaldybė, Jerzy Grotowski institutas

Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė

Renginiai

Renginių nerasta
Loading...
Perkrauti
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti