logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Premjera: Lustopia | Šokio spektaklis

Š 2024-09-28 19:00
MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius

KONCEPCIJOS AUTORĖ: Silke Z.
CHOREOGRAFAI: Silke Z., Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius
ŠOKĖJAI: Caroline Simon, Hanna Held, David Winking, Grėtė Vosyliūtė, Dmitrijus Andrušanecas, Darius Stankevičius
ŠVIESŲ IR SCENOGRAFIJOS DAILININKAS: Garlef Kessler
MUZIKA IR GARSAS: Liam Giles, Laurynas Žakevičius
KOSTIUMŲ DAILININKĖ: Melina Jusczyk
VADYBININKĖ: Hanna Held
ORGANIZATORĖ: Rica Hellige
ASISTENTĖ: Franziska Nagel
PRODIUSERIAI: Vilniaus miesto šokio teatras „Low Air“ (Lietuva) ir Silke Z. / „Die Metabolisten” (Vokietija)

PREMJERA Lietuvoje – Vilniaus tarptautiniame teatro festivalyje „Sirenos“: 2024 m.
TRUKMĖ: 60 min.

Po spektaklio 20:00 val. vyks susitikimas su spektaklio kūrybine grupe bei „Žvelk giliau“ ambasadoriais. Susitikimas–diskusija nemokami. 

Renginys yra dalis „Žvelk giliau“ iniciatyvos, kuria siekiama mažinti su psichikos sveikata susijusią stigmą ir didinti psichikos sveikatos raštingumą.

„Lustopia“ – tai skirtingas kartas ir kūnus jungiantis šokio spektaklis, tarptautinė Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ ir Silke Z. / trupės „Die Metabolisten“ (Vokietija) koprodukcija.

Šiuolaikinio šokio choreografė Silke Z. ir „Low Air“ įkūrėjai bei choreografai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius drauge su šokėjais tyrinėjo savojo kūno suvokimą, jo limitus ir ribas, priimtinas ir nepriimtinas kūno vietas, judėjimą, bei visuomenės stereotipų sukurtas utopines nuostatas, ką gali ir ko negali skirtingi kūnai. Juos vedė noras (at)rasti jungtį tarp dviejų skirtingų kultūrų, šešių skirtingų kūnų, turtingų patirtimi asmenybių.

Ar geismo ir malonumo tema gali būti susijusi su tokiomis savybėmis, kaip amžius, lytis, kūnas ar negalia? Ar mūsų lyties, amžiaus ar (ne)gebėjimų diferencijavimas kelia gėdą ir nesaugumą, kurie trukdo mūsų troškimams?

„Lustopia“ žaismingai laviruoja tarp kasdienio malonumo, nepadorumo, kūno gėdinimo ir kūno pozityvumo bei sąmoningai kvestionuoja socialines normas ir egzistuojančius tabu. Spektaklio siužetas seka kūnų susiliejimo utopiją, ieškodamas taip trokštamos laisvės bei tyrinėja jos ribas šokio kontekste.

Šokio spektaklio anonsas čia: https://vimeo.com/949432929

Daugiau apie spektaklį: https://lowair.lt/teatras/lustopia/

Dėkojame Lietuvos kultūros tarybai ir Vilniaus miesto savivaldybei už dalinį spektaklio sukūrimo ir sklaidos finansavimą. Taip pat NRW Landesbüro Freie Darstellende Künste, Kulturamt der Stadt Köln, Ministerium für Kultur und Wissenschaft in Nordrhein-Westfalen, Das nrw landesbuero tanz e. V. Šokio spektaklio partneriai psichikos sveikatos menų festivalis „Ryšiai" ir „Žvelk giliau" psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva. Psichikos sveikatos ambasadorių projekto organizatorius – Higienos institutas. Finansavimo šaltinis – Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija.

Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ trupė pasirodė įvairiuose Lietuvos renginiuose, festivaliuose, bienalėse: tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis NAUJASIS BALTIJOS ŠOKIS, Vilniaus tarptautinis teatro festivalis SIRENOS, tarptautinis šokio festivalis AURA, tarptautinis festivalis vaikams ir jaunimui KITOKS, tarptautinis menų festivalis PLARTFORMA, tarptautinis teatro festivalis THEATRIUM, tarptautinis šokio festivalis PŪGA, festivalis MIDSUMMER VILNIUS, teatro festivalis jaunimui IŠEITIES TAŠKAS ir daugelyje kitų.

Nuotraukos autorė: Sophia Ebner

Rodyti daugiauRodyti mažiau
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Premjera: Lustopia | Šokio spektaklis Š 2024-09-28 19:00 MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius 17.20 - 21.20
Renginys Premjera: Lustopia | Šokio spektaklis
Data / Laikas Š 2024-09-28 19:00
Renginio vieta MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Kaina 17.20 - 21.20
Svarbi informacija

Pirmieji bilietai pigiau! Nuo rugsėjo 16 d. bilietai brangs.

Vieta: Menų spaustuvė, Juodoji salė (Šiltadaržio g. 6, Vilnius)
Trukmė: 60 min.
Nuolaidos: 20% senjorai/moksleiviai/studentai 
Amžiaus cenzas: N-14, jaunesni nei 14 m. asmenys turi būti lydimi suaugusio


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų grąžinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informacijos apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
MENŲ SPAUSTUVĖ
Šiltadaržio g. 6 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Urbanistinio šokio teatras Low Air, VšĮ
Urbanistinio šokio teatras Low Air, VšĮ
Kaukysos g. 18-608 LT-11342 Vilnius
868430191/ info@lowair.lt
Įmonės kodas: 302888894
PVM kodas ND
Renginys Premjera: Lustopia | Šokio spektaklis
Data / Laikas Š 2024-09-28 19:00
Renginio vieta MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Kaina 17.20 - 21.20
Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą SIRENOS24 LT vitrina: LUSTOPIA | rež. Silke Z., Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius SIRENOS24 LT vitrina: LUSTOPIA | rež. Silke Z., Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą Šokio spektaklis (ne)paaugliams ME TWO / SAVOJ KRŪVOJ Šokio spektaklis (ne)paaugliams ME TWO / SAVOJ KRŪVOJ MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą Šokio spektaklis-ritualas SUSITIKIMAS Šokio spektaklis-ritualas SUSITIKIMAS MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą Vizualus šokio spektaklis ŽAIDIMAS BAIGTAS Vizualus šokio spektaklis ŽAIDIMAS BAIGTAS MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti