logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Tyrinėjant dokumentikos formą (Skalvija)

Вт 24.09.2024 21:30 - Вс 29.09.2024 17:41
Описание событияСкрыть описание

Per montažą ir ekspresyvų garso takelį Ansio Epnero dokumentinis žvilgsnis įgauna ypatingos dinamikos – ir nesvarbu, ar filmai pasakoja apie sportą („Vyrų žaidimas“), choro dirigentų darbą („Dirigentai“), ar gydytojų sunkumus gydant nuo alkoholio priklausomus žmones („Hemograma“). Kita vertus, į filmą „Namelis ant ratų“ galima žvelgti kaip į žaismingą manipuliaciją dokumentine medžiaga, kai riba tarp tikros ir surežisuotos realybės tampa pažeidžiama. Visai kitokia estetika būdinga Epnero videodienoraščiams, kurių pirmasis, „Nuo Everesto iki rojaus“, siūlo įdomių pastebėjimų iš režisieriaus kelionių po pasaulio žemynus. N-13

Vyrų žaidimas
Vīru spēle

Rež. Ansis Epners \  Latvijos TSR \ 1974 \ liet. subt. \ 17 min.

Vizualiai ir emociškai intensyvus Rygos ledo ritulio komandos „Dinamo“ portretas, kuriame apžvelgiama komandos istorija ir sekamas komandos ir trenerio darbas treniruotėse.

Namelis ant ratų
Namiņš uz riteņiem

Rež. Ansis Epners \  Latvijos TSR \ 1977 \ liet. subt. \ 10 min.

Žaismingas pasakojimas, vykstantis tiek gatvėje, tiek po žeme, kurio centre – Rygos požemines komunikacijas tvarkantys ir prižiūrintys darbuotojai.

Hemograma
Asinsaina

Rež. Ansis Epners \  Latvijos TSR \ 1983 \ liet. subt. \ 10 min.

Girti pacientai, aplinkui besisukiojantys gydytojai, kraujas ir Mocarto „Mažoji nakties muzika“: kur tik pasisuksi, kiekviename apsvaigusiems asmenims skirto skubios pagalbos skyriaus kampe vyksta po mažą dramą.

Dirigentai
Virsdiriģenti

Rež. Ansis Epners \  Latvijos TSR \ 1985 \ liet. subt. \ 10 min.

1985 m. „Dainų šventės“ koncerte visas dėmesys skiriamas pagrindinių dirigentų veidams įvairiais šventės etapais. Tobulas vaizdo ir garso derinys, netrukdomas jokio užkadrinio balso, padeda žiūrovui patirti visą emocinių niuansų paletę.

Nuo Everesto iki Rojaus
No Everesta līdz Paradīzei

Rež. Ansis Epners \  Latvija \ 1998 \ liet. subt. \ 37 min.

Pirmasis Ansio Epnero videodienoraštis, kuriame užfiksuotos kelionės pasaulio žemynuose,  pavyzdžiui, kopimas į 5000 m aukštyje esančią bazinę Everesto stovyklą ir apsilankymas Čitvano nacionaliniame parke Nepalo ir Indijos pasienyje.

Filmai latvių kalba su lietuviškais subtitrais.
In Latvian with Lithuanian subtitles.

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis, įkurtas 2004 m., yra seniausias tarptautinis dokumentinio kino festivalis Baltijos šalyse ir iki šiol vienintelis festivalis Lietuvoje skirtas vien kūrybinei dokumentikai.  Pagrindinę programą sudaro pastarųjų metų filmai, pasirodę svarbiausiuose dokumentikos festivaliuose. Paralelinės festivalio programos skiriamos autorių retrospektyvoms ir specialiems renginiams. VDFF yra susitikimų bei pokalbių erdvė: į festivalį atvyksta filmų kūrėjai, kuratoriai, autorių atstovai, leidžiamas renginio katalogas su filmus lydinčiais tekstais.

19–29 d.
vdff.lt
Organizatorius Vaizdų kultūros studija, „Skalvijos“ kino centras
Finansuoja: AVAKA, Vilniaus miesto savivaldybė
Informacinis partneris EPIKA

События

Мероприятия не были найдены
Купить билет Tyrinėjant dokumentikos formą (Skalvija) Tyrinėjant dokumentikos formą (Skalvija) SKALVIJA kino centras, Vilnius
Купить билет Tyrinėjant dokumentikos formą (Skalvija) Tyrinėjant dokumentikos formą (Skalvija) SKALVIJA kino centras, Vilnius
Загрузка...
Перезагрузить
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить