logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

''Gyvenimas dar prieš akis'' Renaud GARCIA-FONS,David VENITUCCI, Stephan CARACCI

Ср 13.11.2024 19:00
Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius

„Gyvenimas dar prieš akis“ (La vie devant soi)

 

Pirmą kartą Lietuvoje – kontraboso Paganinis - Renaud Garcia-Fons su akordeono džiazo žvaigžde David Venitucci ir perkusijos meistru Stephan Caracci

Renaud GARCIA-FONS : 5 stygų kontrabosas

David VENITUCCI : akordeonas

Stephan CARACCI : vibrofonas, perkusija

 

Išskirtinio talento muzikų tendemas Renaud Garcia-Fons, David Venitucci, Stephan Caracci pirmą kartą Lietuvoje pristatys projektą pagal Vilniuje gimusio rašytojo, diplomato ir piloto Roman Gary - Ajar romaną „Gyvenimas dar prieš akis“. Tai jausmingas, tyras, o kartu ir makabriškas pasakojimas: vienos prostitutės pamestinukas Momo, kurio gyvenimas dar tik prasideda, atranda prieglobstį pas „buvusią kekšę“ Madam Rozą, kurios gyvenimas jau traukiasi užnugarin. Likimas daug iš jų atėmė... tačiau padovanojo vienas kitą.

Žymus prancūzų kontrabosininkas Renaud Garcia Fons, dažnai vadinamas „kontraboso Paganini“,  garsėja virtuoziškumu ir gebėjimu sujungti skirtingas muzikos tradicijas į unikalią garsinę patirtį. Skatindamas mus atmesti visas klišes apie kontrabosą, prie jo jis net pridėjo penktąją stygą – ir tai tik vienas iš daugelio pavyzdžių, liudijančių jo kūrybiškumą ir siekį peržengti instrumento ribas.

Aukščiausios prabos muzikas savo instrumentu pasiekia retai matytą išraiškingumo lygį, naudodamas įvairias technikas: nuo pizzicato iki bosinio lanko ir naujoviškai naudodamas polifoniją.

Pasak muzikos kritiko Dan Bilawsky, „Girdėti Renaud Garcia-Fons – tai iš naujo išgirsti kontrabosą. Jis neapsiriboja standartine kontraboso retorika, o kuria visiškai naują kalbą, naudodamas savo asmeniškai sukurtą ir ištobulintą techniką. Garcia-Fonsas naudojasi Sacharos ritmais („Wadi Rum“), jungia Pietų Amerikos ir Indijos požiūrius („Entremundo“), maišo flamenką ir džiazą („Berimbass“), sodina bosą į Sicilijos žemę („Palermo Notturno“) ir žvelgia kitur, ieškodamas pasaulyje garsų, kuriuos galėtų absorbuoti, tyrinėti ir perkurti.

David Venitucci – plačiai pripažintas džiazo akordeonistas, gebantis meistriškai atskleisti instrumento poeziją, turtingumą bei tembrinę įvairovę, ir sukurti orkestrinę skambesio iliuziją. 2016 m. anšlaginei festivalio publikai D. Venitucci jau pažįstamas, kuomet  Lietuvoje debiutavo su Annick Cisaruk teatrališkame projekte. David yra puikus kūrėjas, o kompozitoriaus talentas pasireiškia deginančiu lyrizmu, melodinga harmonija ir aistringu jausmingumu.

Lapkričio 13 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje skambėsiančiam projektui Renaud Garcia-Fons susibūrė su Davidu Venitucci (akordeonas) ir Stephanu Caracci (vibrafonas ir mušamieji). Šio trio tikslas – „kurti savotišką kamerinę muziką grojant kartu, ieškant niuansų, garsų faktūrų, pradedant nuo akustikos“.

Žinomas dėl savo meistriško flamenko, muzikinių ekspedicijų į Indiją ir Rytus, meilės Viduržemio jūros baseinui, Renaud Garcia-Fons jautė poreikį išvykti kitur. Projekte jis seks daugialypio miesto chronologiją nuo XIX a. prancūzų mokyklos iki Paryžiaus džiazo. Būtent gimtasis Paryžius – tai, kas jaudina labiausiai. Todėl lapkričio 13 d. scenoje liudisite 11 santūrių Paryžiaus scenų: nuo judraus, šurmuliuojančio Monmartro en Courant iki skausmingai jaudinančios Le long de la Seine. Groove ir poezija, įžūlumas ir nostalgija – tai bus odė viskam, kas žmogiška.

Projektas „Gyvenimas dar prieš akis“ – muzikinis romanas, kuriame džiazas, flamenkas ir Viduržemio jūros regiono muzika susilieja nuolatiniame dialoge. Tai skirtingų muzikinių kelių, kuriais Garcia Fons keliavo per savo karjerą, šventė, vedanti klausytojus per garsinius peizažus, gausius niuansų ir kontrastų, o kiekvienas kūrinys – atradimas. Balansas tarp kompozicijos ir improvizacijos yra šio projekto širdis, kur kiekvienas muzikantas prisideda savo vizija ir jautrumu.

 

Daugiau informacijos – www.akordeonofestivalis.lt

Bilietus platina www.bilietai.lt

 

Organizatorius - Lietuvos akordeonistų asociacija (nuo 1986 m. )

Festivalio meno vadovas - prof. Raimondas Sviackevičius

Festivalį finansuoja - Lietuvos kultūros taryba

Daugiau apie festivalį: www.akordeonofestivalis.lt

IG - www.instagram.com/akordeonofestivalis.lt

FB - www.facebook.com/akordeonofestivalis

Video:
https://youtu.be/mN5qda1850g?si=2c-4Yz-4Nf5SkP9_

Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
''Gyvenimas dar prieš akis'' Renaud GARCIA-FONS,David VENITUCCI, Stephan CARACCI Ср 13.11.2024 19:00 Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius 8.50 - 31.00
Мероприятие ''Gyvenimas dar prieš akis'' Renaud GARCIA-FONS,David VENITUCCI, Stephan CARACCI
Дата / Время Ср 13.11.2024 19:00
Место проведения Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Цена 8.50 - 31.00
Полезная информация
Durys atidaromos: likus 20 min. iki renginio
Renginio trukmė: ~1:15
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių, anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 6 metų imtinai neužimant papildomos sėdimos vietos (bilietų kontrolės metu pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos
- 15% studentams, moksleiviams, senjorams, Ukrainos piliečiams ir asmenims su negalia 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą)
- 50 % Lietuvos akordeonistų asociacijos nariams (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą)

Norėdami įsigyti 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis vipklientai@bilietai.lt

Организатор мероприятия берет на себя ответственность за мероприятие и его качество. Билеты не подлежат обмену и возврату (в том числе в случае непосещения). В случае отмены или переноса мероприятия организатор несет ответственность за принятие решения о возврате билетов и возмещении расходов и несет ответственность за возмещение и ущерб. Распространитель билетов действует только как независимый агент и не несет ответственности за возврат или ущерб. Возврат билетов должен быть запрошен у организатора мероприятия. Для получения дополнительной информации о возврате билетов, пожалуйста, ознакомьтесь с "Потребительской политикой" здесь.
 
 
Место проведения
Šv. Kotrynos bažnyčia
Vilniaus g. 30 Vilnius Литва
Организатор
LIETUVOS AKORDEONISTŲ ASOCIACIJA
LIETUVOS AKORDEONISTŲ ASOCIACIJA
Vilniaus g. 39 Vilnius
+37061531296/ info@akordeonofestivalis.lt
Рег. №: 191972351
Мероприятие ''Gyvenimas dar prieš akis'' Renaud GARCIA-FONS,David VENITUCCI, Stephan CARACCI
Дата / Время Ср 13.11.2024 19:00
Место проведения Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Цена 8.50 - 31.00
Другие даты Тот же организатор То же место проведения
Купить билет Rokeriškas armonikos siautulys - Lars Karlsson Band НовоеНовоеRokeriškas armonikos siautulys - Lars Karlsson Band Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Бесплатно VINCENT van AMSTERDAM (akordeonas) / Nyderlandai БесплатноБесплатноVINCENT van AMSTERDAM (akordeonas) / Nyderlandai Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, Vilnius
Бесплатно Akordeonistės Sini Ström (Suomija) solo koncertas ''Ant išnykimo ribos?'' БесплатноБесплатноAkordeonistės Sini Ström (Suomija) solo koncertas ''Ant išnykimo ribos?'' Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilnius
Бесплатно Koncertas ''ATSPINDŽIAI'' Agnė Dūkštaitė-Malukienė (akordeonas) Ignas Daniulis (klarnetas) БесплатноБесплатноKoncertas ''ATSPINDŽIAI'' Agnė Dūkštaitė-Malukienė (akordeonas) Ignas Daniulis (klarnetas) Energetikos ir technikos muziejus, Vilnius
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить