logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Rugsėjo 1 d. 17:00 val.
Bistrampolio dvare

MARTYNAS LEVICKIS (akordeonas)

Kitoks – grynesnis, gilesnis, atviresnis – Martynas Levickis rugpjūtį surengs koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Šįsyk Lietuvoje itin retai matomas ir girdimas pasaulio piliečiu esantis akordeonistas gros vienas, be jokio didelio orkestro ar paties suburto „Mikroorkéstra“, tad klausytojams tai – ypač gera proga patirti jo virtuoziškumą, charizmą ir emocionalumą. 

Programos ašis – muzika iš pirmojo Martyno solinio albumo „Autograph“, pernai Europoje prestižiniuose „Opus Klassik 2023“ apdovanojimuose jam atnešusio metų instrumentalisto prizą. Tai – Philipo Glasso Etiudai fortepijonui, šiuolaikinio prancūzų akordeonisto ir kompozitoriaus Franko Angelio „Impasse“ – originaliai sukurtas akordeonui bei paties Martyno aranžuotos lietuvių liaudies dainos: „Leliumoj“, „Šiū namo“, „Palinko liepa“, „Rūta žalioj“, „Beauštanti aušrelė“. „Su keletu šių dainų mane sieja labai asmeniškos ir senos istorijos iš vaikystės, kai buvau ketverių ar penkerių“, – sako Martynas, pridurdamas, kad jo mėgstamiausioji – „Beauštanti aušrelė“. Būtent ją prieš dešimtmetį Edinburgo džiazo festivalyje jis atliko dabartiniam Jungtinės Karalystės karaliui Karoliui III ir jo žmonai karalienei konsortei Camillai. 

Pastarieji metai – Martyno Levickio skrydžio į dar neregėtas aukštumas laikas, jo nepaprasto talento ir kantraus darbo rezultatas. 2023-iųjų vasarą Vokietijoje jis atidarė garsų „Festspiele Mecklenburg-Vorpommern“ muzikos festivalį, turėdamas jo rezidento statusą. Per daugiau nei trijų dešimtmečių šio muzikos forumo istoriją Martynas – pirmasis rezidentas, grojantis akordeonu. Pernai rudenį jis grįžo į savo alma mater – Londono karališkąją muzikos akademiją jau kaip vizituojantis profesorius. Čia jis studijavo pats, 2016 metais buvo iškilmingai paskelbtas šios akademijos asocijuotu nariu. Toks laipsnis teikiamas buvusiems studentams, kurie sėkmingai vysto karjerą muzikos pasaulyje ir kurių indėlis profesinėje srityje yra itin reikšmingas. „Neslėpsiu – pedagoginis darbas mane vilioja ir aš tikėjausi, kad galbūt kada nors sulauksiu tokio kvietimo. Netikėta, kad tai įvyko dabar“, – prisimena skambutį, pakvietusį 33-ejų tapti garsiosios akademijos dėstytoju.

 

Žymiausiose užsienio salėse grojančio Martyno dėka Lietuvos vardas ir lietuviška muzika skamba vis plačiau, užtat koncertai, o ypač – solo rečitaliai gimtinėje tampa itin reti. Šis rugpjūtis tuo ir ypatingas tiek pačiam muzikantui, tie jo kūrybos gerbėjams.  

 

События

Мероприятия не были найдены
Загрузка...
Перезагрузить
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить