logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

MIRABAI CEIBA koncertas Laumžirgiu žemeje

Сб 12.10.2024 19:00
Laumžirgių žemė, Vilnius raj.
MIRABAI CEIBA koncertas Laumžirgių žemėje
 
Mirabai Ceiba muzika įtraukia klausytoją į švelnaus stygų skambesio, subtilaus vokalinio žaismo ir poetinės lyrikos tinklą. Tokią muziką lengva pamilti, bet sunku priskirti konkrečiam žanrui. Tai pasaulio muzika. Kamerinė muzika. Folkloras. Tai atsidavimas. Bet galiausiai ši muzika pranoksta bet kokią etiketę, kurią bandoma klijuoti ir lieka vienas apibūdinimas - „nuostabiai gražu“. Mirabai Ceiba duete girdime dviejų gabių muzikantų ir dainininkų – Markus ir Andželikos - vyro ir žmonos – meilės žaismą. Kartu jie sukūrė pripažinimo sulaukusių, puikiai įgyvendintų studijinių albumų ir koncertinių įrašų seriją, kuri panardina klausytojus į mirgantį transcendentinių stebuklų pasaulį.
 
Idėja, kad visų tautų žmonės yra vieningi Dvasioje, yra giliai persmelkusi Mirabai Ceiba kūrybą. Markus ir Andželika kilę iš skirtingų pasaulio kraštų. Jis – iš Rytų Vokietijos. Ji yra meksikiečių ir vokiečių kilmės, gimė Tuksone, Arizonoje ir užaugo mažame kaime netoli Meksiko. Jie susitiko gatvės mugėje per Edinburgo Fringe festivalį ir taip užsimezgė ne tik romantiški jų santykiai, bet ir susikūrė muzikinis duetas. Vardas Mirabai Ceiba atspindi poros pasaulėžiūrą. Mirabai (1490–1547) buvo legendinis induizmui atsidavęs dainininkas. Ceiba yra šventas Lotynų Amerikos medis.
 
Debiutinis Mirabai Ceiba albumas Flores buvo išleistas Spirit Voyage Records 2004 m. Markus stiprybė yra liutnios šeimos instrumentai – gitara ir Lotynų Amerikos šarango ir ronroko. Jų skambesys susipina su subtiliu Andželikos prisilietimu prie arfos ir fortepijono. Pora dainuoja mantras, giesmes iš vietinių kultūrų, taip pat rašo daug dainų ispanų ir anglų kalbomis, retkarčiais semiasi įkvėpimo iš įvairiausių lyrinių šaltinių, tokių kaip mistinis persų poetas Rumi ir meksikiečių poetas bei visos lotynų liaudies herojus Nezahualkojotlas. Mirabai Ceiba, kaip ir švento medžio, kurio vardas yra jų pavadinime, šaknys driekiasi giliai, o jų šakos apkabina pasaulį muzikine meile.
 
Mirabai Ceiba meniškumas ir žinomumas augo su kiekvienu nauju jų išleistu albumu.
Jų koncertai – džiaugsmingos ir meilės kupinos akimirkos, įkūnijančios gilų dueto tikėjimą muzika kaip universalia kalba, vienijančia visas pasaulio tautas, kultūras ir tradicijas.

„Kur sustoja kalba, ten prasideda muzika, ji peržengia visas ribas“, – sako Markus. „Mes vykstame į Argentiną ir dainuojame su ten esančiais žmonėmis, o po dviejų mėnesių esame, pavyzdžiui, Amsterdame ir dainuojame tas pačias dainas, ir žmonės su jomis bendrauja panašiai ir kuria tą patį jausmą. Tai tikrai gražu ir įkvepia."
 
„Norime sukurti tokią erdvę, kurioje žmonės susijungtų su savimi, kur iš tikrųjų galėtų klausytis muzikos būdami savo viduje“, – priduria Andželika. „Erdvė, kurioje visi jaučiasi laukiami ir apkabinti, pripažįstant bendražmogiškumą. Erdvė, kur ryšys gali būti užmezgamas iš širdies į širdį, nepaisant visų įmanomų skirtumų, kurie valdo mus visuomenėje. Tuomet muzika gali tapti gija, vedančia mus į tylią erdvę viduje, iš kurios gera būti, klausytis, kurti, susijungti.“
 
(teksto autorius Alanas Di Perna)

Tą pačią dieną vyks ir workshop'as su Mirabai Ceiba. Renginio nuoroda: https://www.facebook.com/share/TBuX81psxeq5oLPj/

Atvykus į koncertą, BŪTINA pateikti elektroninį bilietą skenavimui. Pasirūpinkite, kad turėtumėte bilietą ir atsisiųskite jį dar iki koncerto pradžios.

KONCERTO DATA ir LAIKAS - 2024 m. spalio 12 d. (šeštadienis) 19-22.00

VIETA: Laumžirgių žemė, Vilniaus r.

INFORMACIJA el.p. laumzirgiuzeme@gmail.com ar tel. 861154429

Klausytis daugiau Mirabai Ceiba muzikos:
https://youtube.com/@mirabaiceiba?si=QCEeVdn0LGtOv0T0

Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
MIRABAI CEIBA koncertas Laumžirgiu žemeje Сб 12.10.2024 19:00 Laumžirgių žemė, Vilnius raj. 61.20
Мероприятие MIRABAI CEIBA koncertas Laumžirgiu žemeje
Дата / Время Сб 12.10.2024 19:00
Место проведения Laumžirgių žemė, Vilnius raj.
Цена 61.20
Полезная информация
Durys atidaromos: ~17:00
Renginio trukmė: ~3:00
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių, anglų
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-12
Nuolaidos: netaikomos

Norėdami įsigyti 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis vipklientai@bilietai.lt

Организатор мероприятия берет на себя ответственность за мероприятие и его качество. Билеты не подлежат обмену и возврату (в том числе в случае непосещения). В случае отмены или переноса мероприятия организатор несет ответственность за принятие решения о возврате билетов и возмещении расходов и несет ответственность за возмещение и ущерб. Распространитель билетов действует только как независимый агент и не несет ответственности за возврат или ущерб. Возврат билетов должен быть запрошен у организатора мероприятия. Для получения дополнительной информации о возврате билетов, пожалуйста, ознакомьтесь с "Потребительской политикой" здесь.
 
 
Место проведения
Laumžirgių žemė
Vabališkių vs. 1A, Vilniaus r. Vilnius raj. Литва
Организатор
Sound mystery,UAB
M.Sleževičiaus g.7 Vilnius
laumzirgiuzeme@gmail.com, +37061154429
Рег. №: 302867035
НСО LT100007156215
Мероприятие MIRABAI CEIBA koncertas Laumžirgiu žemeje
Дата / Время Сб 12.10.2024 19:00
Место проведения Laumžirgių žemė, Vilnius raj.
Цена 61.20
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить