logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Vilnius Jazz 2024: Raskin-Sandell-Perkis-Tarasov Quartet (USA-SE-IR-LT), John Butchers Vilnius Fixations (UK-LT)

Сб 19.10.2024 19:00
Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Vilnius Jazz 2024: Raskin-Sandell-Perkis-Tarasov Quartet (USA-SE-IR-LT), John Butcher’s Vilnius Fixations (UK-LT)

Spalio 19 d., 19:00 val. Vilniaus Senasis teatras

Raskin-Sandell-Perkis-Tarasov Quartet (USA-Sweden-Ireland-Lithuania)
Jon Raskin – as
Sten Sandell – p
Tim Perkis – electronics
Vladimir Tarasov – dr
 
Menininkai visada ieško jų kūrybingumą žadinančių iššūkių. Kai tam padeda dar ir ilgametė partnerystė, kaip šiuo atveju, randasi ypatinga muzika. Šio kvarteto būgnininkas ir saksofonininkas drauge muzikuoja įvairių sudėčių kolektyvuose jau keturis dešimtmečius, seniai gyvuoja ir V. Tarasovo tandemas su elektroninės muzikos virtuozu T. Perkisu. O grupės pianistas S. Sandellas prilygsta šiems muzikantams talentu ir kūrybingumu.
 
Kvarteto nariai pripažįsta: tikra svajonė groti su tokio kalibro ir jautrumo partneriais – tai intriguojanti ir įkvepianti patirtis tiek patiems improvizuotojams, tiek ir auditorijai.
 
Įvairiais saksofonais grojantis, valdantis elektroniką ir koncertiną Jonas Raskinas yra labiausiai žinomas kaip garsaus saksofonų kvarteto „Rova“ vienas įkūrėjų, grojantis jame baritoniniu ir altiniu saksofonais. „Rova“ išleido daugiau kaip 40 albumų, apkeliavo daugybę šalių. „Rova“ kvietimu legendinis Viačeslavo Ganelino, Vladimiro Čekasino ir Vladimiro Tarasovo trio surengė savo istorines gastroles JAV. 2007 m. šis kvartetas su V. Tarasovu ir šveicarų perkusininku Fritzu Hauseriu koncertavo festivalyje „Vilnius Jazz“.
 
J. Raskinas studijavo kompoziciją ir saksofoną, karjeros pradžioje grojo Johno Adamso ir Barney Childso naujosios muzikos ansambliuose. 8-ajame dešimtmetyje jis vadovavo „Tumbleweed“ šokio kompanijai, prisidėjo prie alternatyviojo meno erdvių „Blue Dolphin“ ir „Farm“ įkūrimo San Fransiske.
 
Saksofonininkas aktyviai reiškiasi kaip kompozitorius, yra laimėjęs įvairių organizacijų ir kolektyvų kūrybinių užsakymų, sukūręs muzikos teatrui, kinui, šokio kompanijoms.
 
Jis įgrojo albumų su Anthony Braxtono kvintetu, Timu Berne, Phillipu Gelbu, Dana Reason ir Pauline Oliveros, „JR Quartet“ (su Liz Allbee, George‘u Cremaschi ir Gino Robairu), FPR trio (su Franku Gratkowskiu ir Phillipu Greenliefu), išleido autorinių albumų. Kitos J. Raskino grupės – „The Out Of Bounds Trio“ (su Timu Bulkley ir Safa Shokrai), duetas su būgnininku Jonu Bafusu, projektai „2+2“ (su Ph. Greenliefu) ir „The Long Table“ (su Ph. Greenliefu, Johnu Hanesu, Danu Seamansu ir Johnu Shiurba).
 
Stenas Sandellas yra ryškus Švedijos improvizacinės muzikos balsas: klavišininkas, grojantis fortepijonu, vargonais, elektroniniais instrumentais, prodiuseris, filosofijos daktaras. 2012 m. jo muzikos nuopelnai įvertinti Švedijos karališkosios muzikos akademijos Džiazo apdovanojimu.
 
S. Sandellas bendradarbiauja su iškiliausiais Skandinavijos improvizuotojais Emiliu Strandbergu, Paalu Nilssenu-Love, Johanu Berthlingu, Svenu-Åke Johanssonu, Matsu Perssonu, Sofia Jernberg, Carlu-Axeliu Dominique, Matsu Gustafssonu, Raymondu Stridu, pasaulinėmis žvaigždėmis Evanu Parkeriu, Chrisu Cutleriu ir kt. Jis dalyvauja projektuose su vizualiojo meno, šokio kūrėjais, rašytojais.
 
Timas Perkisas laikomas vienu įdomiausių gyvosios elektronikos ir kompiuterinio garso meistrų, svarbia improvizacinės ir elektroninės muzikos figūra. Per dešimtmečius trunkančią savo karjerą jis bendradarbiavo su šimtais muzikantų, tarp jų – daugeliu JAV ir Europos laisvosios improvizacijos lyderių.
Pats menininkas subūrė nemažai ansamblių, tarp jų – „FuzzyBunny“, „Splendor Generator“, „League of Automatic Music Composers“, „the Hub“, „Rotodoti“, „Natto Trio“. Jam ir „the Hub“ Karlsrūhės (Vokietija) meno ir medijų centras skyrė „GigaHerz“ prizą už laimėjimus elektroninėje muzikoje.

 
Improvizuotojus traukia šio menininko intelektualumas ir atvirumas bendražygių idėjoms. T. Perkisas koncertavo ir įrašinėjo muziką su pianistu Chrisu Brownu, saksofonininku Johnu Butcheriu, gitaristu Fredu Frithu, perkusininku Gino Robairu, trimitininku Wadada Leo Smithu ir daugeliu kitų įžymybių. Jo darbai skambėjo avangardo židiniuose Šiaurės Amerikoje, Europoje, Japonijoje.
 
T. Perkisas apipavidalino mokslo ir muzikos muziejų ekspozicijas San Fransiske, Toronte, Seatle, jis talkina įvairioms institucijoms kaip medijų konsultantas, garsėja kaip išradingas vaizdo ir garso aparatūros tobulintojas. Menininko straipsnius publikuoja leidiniai „The Computer Music Journal“, „Leonardo“, „Electronic Musician“. Jis yra reziduojantis Mills koledžo Ouklande kompozitorius.
 
Perkusininkas, kompozitorius, vizualiojo meno kūrėjas Vladimiras Tarasovas savo darbais įspaudė ryškų pėdsaką džiaze ir akademinėje muzikoje. Jis kuria muziką orkestrams, kino filmams, teatrui, nuo 1991-ųjų yra Lietuvos kompozitorių sąjungos narys.
 
Menininkas į Lietuvą atvyko 1968-aisiais iš Archangelsko. 1971 metais tapo V. Ganelino trio nariu, įgrojo su juo 34 albumus, 2017 m. pelnė Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją už Lietuvos džiazo mokyklos sukūrimą.
 
Muzikas bendradarbiavo su daugeliu scenos meno atstovų ir institucijų, tarp jų – Štutgarto valstybiniu teatru, Niujorko Bruklino muzikos akademijos „Majestic Theatre“, Orleano „Josef Nadj Centre Choregraphique National“. 1999-2002 m. jis vadovavo Lietuvos rusų dramos teatrui, režisavo čia spektaklius.
 
Nuo 1991 m. V. Tarasovas dalyvauja personalinėse ir grupinėse vizualiojo meno parodose, kuria audiovizualines instaliacijas, kurioms temų dažnai suranda kelionėse po egzotiškas šalis. Menininkas rodė savo darbus Diuseldorfo „Kunsthalle“, Čikagos šiuolaikinio meno muziejuje, Paryžiaus Pompidou centre, Venecijos bienalėje, „EXPO-2008“ Saragosoje, Majamio „Bass Museum of Art“, Stokholmo „Kulturhuset“, svarbiose Lietuvos parodų erdvėse bei kituose meno centruose.
 
Kūrėjas dėstė ir vedė seminarus Bremeno aukštojoje muzikos mokykloje, Podevilio meno centre Berlyne, Vizualiojo meno institute Orleane, Kalifornijos universiteto menų fakultete bei „University of the Pacific“, Diuseldorfo ir Vilniaus dailės akademijose bei kitose mokyklose.
 
Vladimiras Tarasovas nuolat pasirodo teatro, džiazo bei vizualiojo meno projektuose Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Rusijoje, JAV, kitose šalyse. Jis surengė ne vieną projektą su lietuvių bei užsienio literatais.
 
Perkusininkas yra muzikavęs su Andrew Cyrille’u, „Rova“ saksofonų kvartetu, Anthony Braxtonu, Lauren Newton, Butchu Morrisu, Thomaszu Stanko, Didier Petit, Marku Dresseriu, Gyorgy Szabadosu, Masahiko Satoh, Kazutoki Umezu, Anatolijumi Vapirovu bei kitais iškiliais džiazo ir improvizacinės muzikos kūrėjais.
 
Kompozitoriaus ir improvizuotojo talentas ryškiai atsiskleidžia V. Tarasovo soliniuose perkusijos projektuose. Jo diskografijoje – dešimtys solinių albumų. Menininko nuopelnai Lietuvos džiazui įvertinti „Vilnius Jazz“ apdovanojimu ir Birštono festivalio Didžiuoju prizu. Savo gyvenimo ir kūrybos patirtimi jis pasidalijo keliose autorinėse knygose. 

John Butcher’s Vilnius Fixations (UK-Lithuania)
John Butcher - saxophones, composition
Isabelle Duthois - voice & clarinet
Salomėja Kalvelytė - flute
Liudas Mockūnas - sax/clarinet
Mikas Kurtinaitis - tuba
Angharad Davies - violin
Dominykas Norkūnas - guitar
Klaudija Indriliūnaitė -  guitar
Gediminas Stepanavičius - double bass
dieb13 - turntables
Ståle Liavik Solberg - drums
Arnas Mikalkėnas - percussion/drums
 
Nuo 2020-ųjų festivalyje „Vilnius Jazz“ girdime laisvojo sąjūdžio „Improdimensija“ projektus. Šį kartą specialią programą „Vilnius Fixations“ su „Improdimensija“ ir „Vilnius Jazz“ pristato Hadersfildo šiuolaikinės muzikos festivalis (Anglija). Jos vėliavnešys – vienas unikaliausių šių dienų britų saksofonininkų Johnas Butcheris.
 
„Vilnius Fixations“ ištakos siekia 2021-uosius, kai J. Butcheris sulaukė Hadersfildo šiuolaikinės muzikos festivalio užsakymo ir specialiai jam sukūrė kompoziciją „Fluid Fixations“, skirtą 13-kai atlikėjų. Šios kompozicijos partitūroje palikta daug edrvės muzikantų vaizduotei ir improvizacijoms. Ji leidžia įtraukti ir kviestinius muzikantus, kiekvienam atlikėjui – perkošti autoriaus idėjas per individualų filtrą. J. Butcheris savo kūrybinį metodą vadina „psichologine orkestruote“ dėl muzikantams suteikiamos laisvės perteikti savo požiūrį į kompozitoriaus intencijas. 
 
„Vilnius Fixations“ – pirmoji „Fluid Fixations“ programos reinkarnacija. Joje dalyvauja pats  J. Butcheris, dalis originalios grupės ir dalis „Improdimensijos orkestro“ narių. Pasirodymui bus pasitelkti specialiais mikrofonais įrašyti saksofono garsai, perkelti į vinilines plokšteles, kurias suks eksperimentinės muzikos sluoksniuose žinomas Dieb13 pseudonimu Dieteris Kovačičius.
 
J. Butcheriui taip pat talkins norvegų perkusijos ir būgnų meistras Ståle Liavikas Solbergas, Prancūzijos džiazo ir improvizacinės muzikos atstovė, vokalistė bei klarnetininkė Isabelle Duthois, velsietė smuikininkė Angharada Davies bei solidus „Improdimensijos orkestro“ atstovų būrys: Salomėja Kalvelytė, Liudas Mockūnas, Mikas Kurtinaitis,  Dominykas Norkūnas, Klaudija Indriliūnaitė, Gediminas Stepanavičius ir Arnas Mikalkėnas.
 
Johnas Butcheris − vienas ryškiausių Jungtinės Karalystės improvizuotojų. Įdomu, kad būsimoji improvizacinės muzikos žvaigždė studijavo fiziką ir netgi apsigynė daktaro disertaciją kvantinės chromodinamikos srityje, bet mokslininko karjerą ryžosi iškeisti į muziką.
 
Šis Londone reziduojantis menininkas pasaulyje atpažįstamas ir vertinamas dėl savo autorinių kompozicijų, eksperimentavimo aistros, gerai įvaldytų improvizavimo įgūdžių. Jo vizitinė kortelė – originalumas. Naujų akustinių potyrių alkis šį muzikantą ir kompozitorių kartais nuveda į atokiausius šalies kampelius. Pavyzdžiui, autorines „Resonant Spaces“ kompozicijas jis įrašinėjo nuošaliose Škotijos ir Orknio salyno vietovėse.
 
J. Butcherio saksofono galimybės neišsemiamos. Savo idėjoms jis randa keisčiausių technikų, praturtinančių šimtmečiais kauptą muzikinės raiškos ir kultūros lobyną. Jo eksperimentai kartais kelia iššūkių klausytojams, bet visada alsuoja poezija ir liudija gerą kūrėjo skonį. 
 
Iš mokslo elito žengęs į muziką, J. Butcheris tapo elitiniu ir muzikos pasaulyje. Apie tai byloja ne tik kritikų puikiai vertinami jo darbai, bet ir scenos partnerių vardai. Jis bendradarbiavo su šimtais artistų, tarp jų – tikrais scenos mohikanais Dereku Bailey, Eddie Prévost‘u, Steve‘u Beresfordu, Okkyungu Lee, Andy Mooru, Christianu Marclay, Philu Mintonu, Rhodri Daviesu, Tony Bucku, Magda Mayas, Matthew Shippu.
Saksofonininkas dalijosi scena ir su dideliais kolektyvais – Butcho Morriso „London Skyscraper“, Fredo van Hove’s t’nonetu, Vakarų Vokietijos radijo simfoniniu orkestru, grojo duetuose su Joe McPhee, Keiji Haino, Akira Sakata, Johnu Tilbury, Fredu Frithu, Otomo Yoshihide ir kitais scenos galiūnais.
 
Šio menininko biografijoje jau esama sąsajų su Lietuva. 2022 m. šiuolaikinio meno fondo „Lafayette Anticipations“ galerijoje Paryžiuje buvo pristatytas Linos Lapelytės kūrinys „The Mutes“ („Nutilę“), kurio įrašuose dalyvavo ir J. Butcheris, o pernai jis pasirodė Vilniuje „Improdimensijos“ koncerte su ilgamečiu „Improdimensijos” bičiuliu S. L. Solbergu.
 
Improdimensijos orkestras“ – bene vienintelis improvizacinės muzikos bigbendas Lietuvoje. 2020 m. debiutavęs „Vilnius Jazz“ scenoje ir sužavėjęs klausytojus azartu, išradingumu, neįprastais ausiai skambesiais, jis tapo tikru fenomenu Lietuvos improvizacinės muzikos scenoje.
 
Šį orkestrą iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijų programos buvusių ir dabartinių studentų bei bendraminčių, subūrė Lietuvos improvizacinės ir džiazo muzikos scenos pažibos Liudas Mockūnas ir Arnas Mikalkėnas.
 
Visi orkestro nariai virtuoziškai valdo savo instrumentus, yra plataus muzikinio akiračio ir nežabotos kūrybinės vaizduotės, tad jų atliekama muzika nustebina net visko girdėjusius. „Improdimensijos orkestro“ programos paremtos išskirtinai kolektyvo narių idėjomis, užrašytomis grafinėse bei tradicinės notacijos partitūrose. 
 
Kolektyvo nariai aktyviai reiškiasi ir savo suburtuose ansambliuose – „Fleitų trio“, „Laivo Troupe“, „Džiazlaif“, „Kanalizacija“, „Dj. Extended ft. K. Jušinskas“ ir kt.
 
Orkestras yra parengęs ir pristatęs savo lyderių L. Mockūno ir A. Mikalkėno autorinės muzikos programas, taip pat kūrinių su prancūzų gitaristu Marcu Ducret ir šveicarų trombonininku Samueliu Blaseriu, pasirodė „Vilnius Jazz“ ir „Birštonas“ džiazo festivaliuose, o virtuliai – „London Jazz“.
 
Isabelle Duthois studijavo klarnetą, bendradarbiavo su daugeliu šiuolaikinės akademinės muzikos kūrėjų, bet mėgstamiausia jos stichija tapo laisvoji improvizacija. Muzikė ilgus metus puoselėja ir unikalią vokalo techniką, kaip dainininkė dalyvauja įvairių menų projektuose, pati yra prityrusi renginių organizatorė.
 
Ji bendradarbiavo su eksperimentinės scenos žvaigždėmis Angelica Castello, Martinu Tetreault, Franzu Hautzingeriu, Hamidu Drake‘u, Michaelu Zerangu, Philu Mintonu ir kt., yra grupių  „Hiatus“, „Système Friche“, „Where is the sun“, „Uruk“, „SunDog“ narė. Menininkė pasirodė Europos, JAV, Kanados, Japonijos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Afrikos, Rusijos festivaliuose.
 
Salomėja Kalvelytė yra LMTA Šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos programos magistrantė, aktyviai dalyvaujanti improvizacinės muzikos projektuose su skirtingais atlikėjais ir ansambliais. Ji groja „Fleitų trio“, eksperimentuoja duete su tūbos virtuozu Miku Kurtinaičiu. Fleitininkės muzikinėje kalboje atsispindi klasikinės muzikos, džiazo ir laisvosios improvizacijos įtakos. Improvizuodama Salomėja derina skirtingas estetikas ir fleitos grojimo technikas, žaidžia garso tembrais, kontrastais ir akustika.
 
Liudas Mockūnas, vienas ryškiausių ir savičiausių Europos saksofonininkų, ne vienerius metus tvirtai laikosi pasaulio improvizacinės ir džiazo muzikos elito gretose. Jis nuolat migruoja per skirtingų žemynų festivalių ir klubų scenas, lipa į jas su tokiais scenos grandais kaip Agusti Fernandezas, Marcas Ducret, Williamas Hookeris, Samuelis Blaseris, Ryoji Hojito, Otomo Yoshihide, Kazutoki Umezu, Akira Sakata, Peteris Evansas, Nate‘as Wooley, Barry Guy ir kt.
 
Saksofonininko meistriškumas yra įvertintas Lietuvos, Latvijos bei Prancūzijos džiazo  konkursų premijomis, džiazo festivalių „Vilnius Jazz“ ir „Birštonas“ prizais už nuopelnus Lietuvos džiazui, Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“. Jam įteiktas Lietuvos teatralų apdovanojimas „Auksinis scenos kryžius“ už geriausią muziką dramos spektakliui. L. Mockūnas taip pat yra parašęs muzikos „Copenhagen Art Ensemble“, Klaipėdos kameriniam orkestrui bei styginių kvartetui „Chordos“. 
 
Jis vertinamas ir kaip šiuolaikinės akademinės muzikos atlikėjas, yra šiuolaikinės muzikos ansamblių „Gaida“, „Konvoj Art“  bei Lietuvos ansamblių tinklo narys, koncertuoja su simfoniniais ir kameriniais orkestrais. Su įvairiais kolektyvais Liudas gastroliavo daugelyje Europos šalių, JAV, Kinijoje, Japonijoje, Izraelyje.
 
Atlikėjo diskografiją sudaro apie 70 albumų. 2008 metais jo kartu su dviem bendraminčiais – muzikos firmos „Thelonious“ savininku Valerijumi Anosovu ir džiazo mėgėju Danu Mikailioniu –  įkurta muzikos leidybos kompanija  „NoBusiness Records“ tapo 2020-ųjų „Vilnius Jazz“ prizo „Už nuopelnus Lietuvos džiazui“ laureate.
 
L. Mockūnas yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo katedros docentas, Šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos magistro studijų programos kūrėjas (kartu su kompozitoriumi Vykintu Baltaku). Šios programos ugdytiniai įsitvirtino „Improdimensijos“ sąjūdžio avangarde ir tapo tikru Vilniaus andegraundinio gyvenimo varikliu.
 
Mikas Kurtinaitis pasirodė ne vienoje „Improdimensijos orkestro“ programoje, o pernai tapo „Vilnius Jazz Young Power“ (VJYP) konkurso nugalėtoju ir geriausiu instrumentininku, pristatęs originalią solinę programą.
 
Baigęs studijas LMTA, muzikas pradėjo aktyviai domėtis tūbos garso išplėtimo galimybėmis, jau dalijosi savo atradimais ir „Improdimensijos“ koncertų cikle. Tūbininkas taip pat groja klezmerių ir balkaniškos muzikos kolektyve „Rakija Klezmer Orkestar“, domisi  Rytų Europos, Artimųjų Rytų muzikos paveldu.
 
Angharad Davies studijavo klasikinį smuiką, bet išgarsėjo kaip improvizuotoja, preparuoto smuiko meistrė. Ji muzikuoja duetuose su Tisha Mukarji, Dominicu Lashu, Lina Lapelyte, dalyvavo projektuose su Tareku Atoui, Tony Conradu, Richardu Dawsonu, Roberta Jean, Jacku McNamara, Rie Nakajima, Timu Parkinsonu ir kitais talentingais menininkais. Smuikininkė taip pat dalyvauja projektuose „Common Objects”, „Cranc” ir „Skogen”.
 
Dominykas Norkūnas studijavo LMTA ir Amsterdamo karališkoje muzikos akademijoje. Per 20 muzikavimo metų gitaristas sukaupė spalvingą kūrybinę patirtį: grojo festivaliuose „Granatos Live“, „Karklė“, „Galapagai“, „Visagino Country“, kaip džiazo ir šiuolaikinės eksperimentinės muzikos atlikėjas pasirodė  festivaliuose „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, „Peronas Noise/Punk/Jazz“, „Jauna muzika“, „Druskomanija“, dalyvavo teatro projektuose. Šiuo metu groja grupėse „Kanalizacija“, „Ferry Good Company" ir kt.
 
Klaudija Indriliūnaitė  studijuoja šiuolaikinę ir improvizacinę muziką LMTA magistrantūroje, tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose. Gitaristė bendradarbiauja su improvizacinės muzikos meistrais Juozu Milašiumi ir Arnu Mikalkėnu, yra grojusi su LMTA studentais Matso Gustafssono suburtame improvizacinės muzikos kolektyve. Jai teko pasirodyti „Jaunos muzikos“, „Kultūros nakties“, „Muziejų nakties“, „Master of calms“ festivaliuose. Šiemet pasirodė jos ir gitaristės Inos Kovaliovos dueto debiutinis EP „aidi-aidi“.
 
Gediminas Stepanavičius studijavo LMTA klasikinę tūbą, šiuolaikinę ir improvizacinę muziką, o Amsterdamo konservatorijoje Nyderlanduose – džiazo kontrabosą ir gyvąją elektroniką, puikiai valdo trimitą ir suzafoną. Groja įvairią muziką – nuo akademinės klasikos iki laisvųjų improvizacijų, pasirodo „Improdimensijos orkestro“ programose, groja „Improdimensijos“ koncertų cikle, rengia solines programas. Jį galima išgirsti ir pasaulio, etninės bei populiariosios muzikos projektuose.
Dieb13 nuo 10-ojo dešimtmečio aktyviai reiškiasi Vienos elektroninės, improviozacinės bei triukšmo muzikos scenose, pasirodo ir populiariosios bei šiuolaikinės muzikos, laisvojo džiazo projektuose. Jis pagarsėjo unikaliu, nepanašiu į klasikinio didžėjaus, braižu. 
 
Menininkas gastroliavo daugiau kaip 30 šalių keturiuose žemynuose kaip solistas ir įvairių ansamblių narys. Ilgametė partnerystė jį sieja su Billy Roiszu, Philu Mintonu, Matsu Gustafssonu ir daugeliu kitų scenos korifėjų. Jis pats subūrė kelis ansamblius, kuria muziką teatro, kino, video- projektams, instaliacijoms ir parodoms, dėsto meistriškumo kursuose, kuruoja festivalius ir koncertus.
 
Ståle Liavikas Solbergas yra centrinė Oslo improvizacinės muzikos scenos figūra, legendinės „Blow Out“ koncertų serijos kuratorius. Jis įsitvirtino Norvegijoje ir užsienyje kaip ryškus laisvosios improvizacijos meistras, gebantis prakalbinti pirštais įvairiausius daiktus. Perkusininkas dažnai muzikuoja su Johnu Butcheriu, Frode Gjerstadu, Lene Grenager, Fredu Lonbergu-Holmu, Lotte Anker, Philu Mintonu, taip rengia solines programas.
 
Arnas Mikalkėnas – vienas aktyviausių laisvosios improvizacijos ir džiazo muzikos atlikėjų Lietuvoje, pianistas, perkusininkas, kompozitorius, pedagogas, grupių lyderis. Jis bendradarbiavo su daugeliu žinomų improvizacinės muzikos meistrų, tarp jų – Yumiko Yoshimoto, Michaelu Moore'u, Santiago Quintansu, Krestenu Osgoodu, Anto Pettu, Kenny Wollesenu, Lasse Lindgrenu, Jerome Fourrier, Kenu McCannu, Francesco Angiuli, Nuria Andorrà, Mikolajumi Trzaska, Davidu Stackenu, Kirke Karja. Koncertavo daugelyje Europos šalių.
 
Itin dažnas jo kūrybos partneris yra Liudas Mockūnas, su kuriuo Arnas įkūrė „Improdimensijos“ orkestrą ir inicijavo „Improdimensijos“ koncertų ciklą, kuriame ir pats pasirodo įvairių sudėčių ansambliuose. Muziko diskografijoje – per 20 albumų. Jis dėsto dėsto LMTA, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje ir savo su kolege įsteigtoje „Jazz Academy“. 
Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Vilnius Jazz 2024: Raskin-Sandell-Perkis-Tarasov Quartet (USA-SE-IR-LT), John Butchers Vilnius Fixations (UK-LT) Сб 19.10.2024 19:00 Vilniaus senasis teatras, Vilnius 26.00 - 51.00
Мероприятие Vilnius Jazz 2024: Raskin-Sandell-Perkis-Tarasov Quartet (USA-SE-IR-LT), John Butchers Vilnius Fixations (UK-LT)
Дата / Время Сб 19.10.2024 19:00
Место проведения Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Цена 26.00 - 51.00
Полезная информация
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~18:30
Renginio trukmė: ~3:00
Pertraukos: yra
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos

Организатор мероприятия берет на себя ответственность за мероприятие и его качество. Билеты не подлежат обмену и возврату (в том числе в случае непосещения). В случае отмены или переноса мероприятия организатор несет ответственность за принятие решения о возврате билетов и возмещении расходов и несет ответственность за возмещение и ущерб. Распространитель билетов действует только как независимый агент и не несет ответственности за возврат или ущерб. Возврат билетов должен быть запрошен у организатора мероприятия. Для получения дополнительной информации о возврате билетов, пожалуйста, ознакомьтесь с "Потребительской политикой" здесь.
 
 
Место проведения
Vilniaus senasis teatras
Jono Basanavičiaus g. 13 Vilnius Литва
Организатор
Vilniaus džiazo festivalis, VšĮ
Vilniaus džiazo festivalis, VšĮ
P. Skorinos g. 16 – 2 Vilnius
office@vilniusjazz.lt / +37069885023
Рег. №: 126271935
НСО ND
Мероприятие Vilnius Jazz 2024: Raskin-Sandell-Perkis-Tarasov Quartet (USA-SE-IR-LT), John Butchers Vilnius Fixations (UK-LT)
Дата / Время Сб 19.10.2024 19:00
Место проведения Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Цена 26.00 - 51.00
Другие даты Тот же организатор То же место проведения
Купить билет Vilnius Jazz 2024: Abonementas Vilnius Jazz 2024: Abonementas - Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Купить билет Vilnius Jazz 2024: moksleivio/studento abonementas Vilnius Jazz 2024: moksleivio/studento abonementas - Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Купить билет Vilnius Jazz 2024: Vincent Courtois - François Corneloup (FR), Alister Spence - Tony Buck (AUS) Vilnius Jazz 2024: Vincent Courtois - François Corneloup (FR), Alister Spence - Tony Buck (AUS) Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Купить билет Vilnius Jazz 2024: Nout (FR), Amirtha Kidambi's Elder Ones (USA) Vilnius Jazz 2024: Nout (FR), Amirtha Kidambi's Elder Ones (USA) Vilniaus senasis teatras, Vilnius
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить