logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Vilnius Jazz 2024: Vincent Courtois - François Corneloup (FR), Alister Spence - Tony Buck (AUS)

Ср 16.10.2024 19:00
Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Vincent Courtois - François Corneloup (France)
Vincent Courtois - cello
François Corneloup - baritone sax

Alister Spence - Tony Buck (Australia)
Alister Spence - piano
Tony Buck - drums, percussion
 
Du smalsūs, saviti improvizuotojai jau kelis dešimtmečius kuria savo ryškias karjeras, o dueto debiutinis albumas „Mythographer“ pasirodė 2022 m. ir buvo pripažintas „New York City Jazz Record“ Metų albumu.
Šie plataus akiračio, sukaupę turtingą muzikos žodyną menininkai randa bendrą kalbą, kad ir kur juos nuvestų įkvėptos improvizacijos.

 
Pianistas, kompozitorius, filosofijos daktaras Alisteris Spence’as per savo įspūdingą karjerą įsitvirtino kaip įtakinga Australijos ir tarptautinė džiazo bei improvizacinės muzikos figūra. Įvairūs talentai suvedė muziką su iškiliausiais šiuolaikinės muzikos, improvizacijos, kino ir teatro atstovais gimtinėje, Japonijoje, Škotijoje, Švedijoje ir JAV.
 
Nuo 2008-ųjų jis muzikuoja su garsiu japonų pianistu ir kompozitoriumi Satoko Fujii ir jo orkestrais, rašo jiems muziką. Tandemas sukūrė projektų su japonų trimitininku Natsuki Tamura ir būgnininku Ittetsu Takemura. A.Spence’as dažnai koncertuoja ir įrašinėja muziką taip pat su škotų saksofonininku Raymondu MacDonaldu, kanadiečiu  kontrabosininku Joe Williamsonu ir švedų būgnininku Chrisu Cantillo.
 
Jis bendradarbiavo su  Michiyo Yagi, Barre Phillipsu, Myra Melford, Marku Heliasu, Andy Sheppardu, Jimu O’Rourke, Bernie McGannu, Chrisu Abrahamsu, Don Burrowsu, Dale’u Barlow, Phillipu Slateriu, Archie Roachu, Edu Kuepperiu ir daugeliu kitų scenos korifėjų.
 
Vis plačiau garsėja svetur jo trio su Lloydu Swantonu ir Toby Hallu, išleidęs aštuonis albumus, gastroliavęs JAV, Kanadoje, Japonijoje. Alisteris pasižymėjo ir kaip garsios grupės  „Clarion Fracture Zone“, gyvavusios 15 metų, vienas įkūrėjų ir kompozitorius. Jis taip pat yra grupės „Wanderlust“ ir  „Australian Art Orchestra” senbuvis bei kompozitorius, koncertuoja su grupe „Sensaround“.
 
Menininko diskografijoje – daugiau kaip 40 albumų, kurių daugelis buvo nominuoti arba laimėjo Australijos įrašų industrijos apdovanojimus, o įgroti su užsienio kūrėjais albumai daug sykių pelnė aukščiausius tokių leidinių, kaip „The Wire“ ir „Jazzwise“ (JK), „New York City Jazz Record“ (JAV), „Music Magazine“ (Japonija), „Jazz Forum“ (Lenkija) įvertinimus. Dvidubą solinį pianisto albumą „New York City Jazz Record“ išrinko 2020-ųjų geriausiu.
 
A.Spence’as taip pat rašo muziką filmams ir teatrui, sukūrė garso takelius žinomų kino režisierių Ivano Seno, Tomo Zubrycki, Allano Collinso, Tomo Murray‘aus darbams.
 
Menininko maršrutai driekiasi per Europą, Aziją ir Kanadą. 2009 m. jis jau lankėsi ir Lietuvoje – koncertavo festivalyje „Vilnius Jazz“ su J.Williamsonu ir Ch.Cantillo. 
 
Tony Buckas yra vienas kūrybingiausių Australijos meno eksporto ryklių, įaugęs į tarptautinę improvizuotojų ir naujosios muzikos bendruomenę. Būgnininkas, perkusininkas, gitaristas, video- kūrėjas ir prodiuseris dalyvauja įvairiausiuose projektuose, bet ypač yra žinomas kaip trio „Necks“ narys. 2019 m. šiai grupei įteiktas Australijos APRA apdovanojimas už nuopelnus Australijos muzikai. T.Bucko veikla daug kartų įvertinta nacionaliniais apdovanojimais.
 
Karjeros pradžioje šis menininkas daug laiko praleido Japonijoje, ten muzikavo su Otomo Yoshihide and Kato Hideki, o 9-ojo dešimtmečio viduryje persikėlė į Europą. Jis gastroliavo ir įrašinėjo muziką su Jonu Rose’u, Johnu Zornu, Tomu Cora, Philu Mintonu, Evanu Parkeriu, Johnu Surmanu, Lee Ranaldo, Cliffordu Jordanu ir kitais improvizacijos grandais. 
 
Dabartiniai T.Bucko projektai – „Spill“ su Magda Mayas, „Das B“ su Mazenu Kerbaj, M. Mayas ir Mike‘u Majkowskiu, VELUM su Johnu Butcheriu ir M.Mayas, trio „Glacial“ su niujorkiečiais Davidu Watsonu ir Lee Ranaldo, duetas su Axeliu Doerneriu. 
 
Menininkas taip pat kuria video-, šiuo amplua prisistatė Tokijuje, Belfaste, Berlyne, Niujorke, Sidnėjuje.

Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Vilnius Jazz 2024: Vincent Courtois - François Corneloup (FR), Alister Spence - Tony Buck (AUS) Ср 16.10.2024 19:00 Vilniaus senasis teatras, Vilnius 26.00 - 41.00
Мероприятие Vilnius Jazz 2024: Vincent Courtois - François Corneloup (FR), Alister Spence - Tony Buck (AUS)
Дата / Время Ср 16.10.2024 19:00
Место проведения Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Цена 26.00 - 41.00
Полезная информация
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~18:30
Renginio trukmė: ~3:00
Pertraukos: yra
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: netaikomos

Организатор мероприятия берет на себя ответственность за мероприятие и его качество. Билеты не подлежат обмену и возврату (в том числе в случае непосещения). В случае отмены или переноса мероприятия организатор несет ответственность за принятие решения о возврате билетов и возмещении расходов и несет ответственность за возмещение и ущерб. Распространитель билетов действует только как независимый агент и не несет ответственности за возврат или ущерб. Возврат билетов должен быть запрошен у организатора мероприятия. Для получения дополнительной информации о возврате билетов, пожалуйста, ознакомьтесь с "Потребительской политикой" здесь.
 
 
Место проведения
Vilniaus senasis teatras
Jono Basanavičiaus g. 13 Vilnius Литва
Организатор
Vilniaus džiazo festivalis, VšĮ
Vilniaus džiazo festivalis, VšĮ
P. Skorinos g. 16 – 2 Vilnius
office@vilniusjazz.lt / +37069885023
Рег. №: 126271935
НСО ND
Мероприятие Vilnius Jazz 2024: Vincent Courtois - François Corneloup (FR), Alister Spence - Tony Buck (AUS)
Дата / Время Ср 16.10.2024 19:00
Место проведения Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Цена 26.00 - 41.00
Другие даты Тот же организатор То же место проведения
Купить билет Vilnius Jazz 2024: Abonementas Vilnius Jazz 2024: Abonementas - Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Купить билет Vilnius Jazz 2024: moksleivio/studento abonementas Vilnius Jazz 2024: moksleivio/studento abonementas - Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Купить билет Vilnius Jazz 2024: Nout (FR), Amirtha Kidambi's Elder Ones (USA) Vilnius Jazz 2024: Nout (FR), Amirtha Kidambi's Elder Ones (USA) Vilniaus senasis teatras, Vilnius
Купить билет Vilnius Jazz 2024: Otomo Yoshihide Special Big Band (JAP) Vilnius Jazz 2024: Otomo Yoshihide Special Big Band (JAP) Vilniaus senasis teatras, Vilnius
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить